Hlavní navigace

Vyšla nová hvězda mezi spořicími účty

22. 8. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

V nabídce spořicích účtů se objevil nováček a ve srovnání se stávající nabídkou to není žádný outsider. Naopak. Většinu konkurence strčí do kapsy.

Na trhu se objevil nový spořicí účet a hned útočí na pozici jednoho z nejlépe úročených produktů bez výpovědní lhůty. Ačkoli v sobě také skrývá jedno „ale“, zdaleka není těžké si s ním poradit.

Equa bank útočí na nejlepší nabídku

Equa bank přišla s nabídkou nového účtu. Jmenuje se Spořicí účet Extra a noví i stávající klienti na něm mohou zúročit své prostředky až 2,6 % ročně.

Co znamená ono všudypřítomné a často klamné „až“? V tomto případě platí, že úroku 2,6 % p. a. dosáhnete v těch měsících, kdy ze spořicího účtu neodejde žádná platba. To vzhledem k povaze produktu nemusí být žádný problém. 

Pokud byste přece jen z účtu peníze vybírali, zhodnotí se vám uložená částka úrokem 1,8 % p. a., což je standardní úročení účtu, ke kterému banka přičítá úrokový bonus 0,8 % právě za měsíce, kdy z účtu neodejdou žádné prostředky.

Chcete se něco dozvědět o Equa bank, než k ní uložíte své úspory? Přečtěte si následující články:

Poplatky nezabolí

Spořicí účet si můžete u Equa bank otevřít i online. Pokud se vám nechce na pobočku, můžete si na smlouvu počkat doma, kam vám ji bezplatně doručí kurýr.

Ke „spořáku“ není nutné zakládat běžný účet. Nemilé překvapení se nekoná, ani když se zamyslíte nad poplatky.

Vedení účtu je bez poplatku, stejně jako příchozí platba nebo platba na jiný vlastní účet u Equa bank. Za odchozí platbu do jiné banky zaplatíte poplatek 9 Kč. Pamatujte ale, že odchozí platba v rámci banky i ke konkurenci vás bude stát úrokový bonus 0,8 %.

Poplatky u Spořicího účtu Extra

Poplatek Online
Zřízení, vedení a uzavření účtu 0 Kč
Domácí platba příchozí 0 Kč
Domácí platba odchozí 9 Kč
Domácí platba na jiný vlastní účet v Equa bank 0 Kč
Domácí platba odchozí prioritní 29 Kč

Jedno z nejlepších úročení    

Protože splnění podmínky pro přiznání úrokového bonusu není nijak náročné, vyhoupla se Equa bank rázem mezi nejlépe úročené spořicí účty. Nedosáhne pouze na Spořicí konto Metropolitního spořitelního družstva, které nabízí úrok 2,8 % s denním připisováním.

Kampelička bohužel nenabízí klientům internetové bankovnictví, takže operace je nutné vyřizovat na pobočkách, které najdete v Praze, Brně, Hradci Králové, Olomouci, Plzni a v Českých Budějovicích.

Lepší zhodnocení u banky mohou mít s 2,8 % ročně pouze klienti, kteří využili akce AXA Bank, která do konce července nabízela k základní sazbě 2 % ještě úrokový bonus ve výši 0,8 % platný minimálně do konce roku.

Dále lepší zhodnocení mohou mít s 2,7 % ročně jen ti klienti Air Bank, kteří si u banky před spuštěním prostřednictvím webu zažádali o trvalou 0,2% prémii ke standardnímu zhodnocení na spořicím účtu.

Nehodláte peníze ukládat na spořicí účet, ale chystáte se investovat do svého bydlení? Na otázky o hypotečních úvěrech vám odpoví v naší odborné poradně specialistka z LBBW Bank.

Které nabídky ještě dokážou konkurovat?

Další konkurenci účet nemá. Nejvíce se nabízenému zhodnocení blíží už jenom spořicí účet s ročním úrokem 2,55 %, který nabízí Moravský peněžní ústav. Kampelička nabízí svým členům internetové bankovnictví a nově také možnost založit účet online.

skoleni_15_4

Jen pro úplnost zmíníme, že další nejlepší spořicí účty bez výpovědní lhůty najdete v nabídce Air Bank, UniCredit Bank a Zuno Bank s 2,5 % ročně.

I v případě Spoření Plus od Zuno Bank je ale třeba dávat pozor na odchozí platby z účtu. Na rozdíl od Equa bank totiž Zuno za odchozí platbu v daném měsíci nepřipíše úrok žádný. Další podrobnosti o zmiňovaných spořicích účtech můžete najít v článku 11 spořicích účtů, které vám nabídnou úrok nad 2 % ročně

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).