Hlavní navigace

Volksbank: Splaťte hypotéku hypotékou

27. 4. 2007
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Nabídla vám banka při konci období fixace hypotéky vysokou novou úrokovou sazbu? Nevadí! Poohlédněte se jinde. Nově se i Volksbank vrhá do refinancování hypoték. Je její nabídka konkurenceschopná? A do jakých bank můžete přijít vyměnit starou hypotéku za novou?

Výhodou refinancování hypotečního úvěru jsou příznivější podmínky pro splácení hypotéky – nižší úrokové sazby a změna doby splácení úvěru. Je tedy možné využít nižších měsíčních splátek, které vám budou lépe vyhovovat. Další výhodou je možnost upravení parametrů hypotéky, například využít navýšení životní pojistky nebo změnit rozsah pojištění nemovitosti.

S přibývajícími bankami nabízejícími refinancování hypotečního úvěru se zvyšuje jednoduchost získání nové hypotéky. Není tedy problém změnit bankovní ústav, u kterého úvěr splácíte. Poskytovatelé refinancování si od toho slibují příliv nových klientů.

Nový hráč – Volksbank CZ

Poslední z bank, které nabízejí refinancování hypoték, je Volksbank. Banka požaduje poplatek za poskytnutí úvěru 0,35 % z výše úvěru, minimálně 3 000 Kč a maximálně 17 500 Kč. Je však možné využít akční nabídky, která platí pro klienty, jimž skončí fixace úrokové sazby do konce roku 2007 a o refinancování hypotéky požádají do 30. června 2007. Podle této akční nabídky je poplatek za poskytnutí úvěru 3 000 Kč na jakoukoliv výši úvěru.

Ostatní banky nabízející refinancování hypoték poskytují podobná zvýhodnění. U BAWAG Bank poplatek 5 000 Kč již asi nezískáte – je třeba o úvěr požádat do 30. dubna 2007. Termín, kterým končí poskytování úvěrů za poplatek 5 000 Kč, byl ale již několikrát posunut a vyplatí se sledovat aktuální informace. Wüstenrot hypoteční banka účtuje standardně poplatek 4 000 Kč a GE Money Bank má poplatek nulový.

Volksbank- poskytuje úvěr až do 100 % tržní hodnoty nemovitosti se splatností až 30 let a fixací úrokové sazby až 10 let. V akční nabídce je možné využít fixace na 5 let s úrokovou sazbou 3,99 %, která je garantovaná pro úvěry do 85 % hodnoty nemovitosti se splatností do 10 let.

Porovnání parametrů hypoték na hypotéku
BAWAG Bank GE Money Bank Wuestenrot hypoteční banka Volksbank CZ
Objem úvěru 250 tis. – 5 mil. Kč závisí na zastavené nemovitosti od 300 tis. Kč do 100 % tržní hodnoty nemovitosti
Délka splatnosti max. 30 let max. 30 let max. 30 let max. 30 let
Poplatek za zpracování uvěrového účtu 150 Kč 150 Kč 150 Kč 150 Kč
Zpracování úvěru 5 000 Kč* zdarma 4 000 Kč 3 000 Kč**
Nutnost zakládat BÚ Ano Ano Ne Ne
Určený pro hypotéky, úvěry ze stavebního spoření hypotéky, úvěry ze stavebního spoření hypotéky, úvěry ze stavebního spoření hypotéky, úvěry ze stavebního spoření
Počet refinancovatelných půjček neomezeno neomezeno neomezeno neomezeno (závisí na bonitě klienta)

* Nabídka platí pro hypotéky, o které bylo požádáno do 30. 4. 2007.
** Nabídka platí pro hypotéky, kterým skončí fixace úrokové sazby do konce roku 2007 a o refinancování hypotéky se požádá do 30. 6. 2007.

V jednoduchosti síla – zpracování žádostí

Jako u ostatních poskytovatelů refinancování je i u Volksbank proces zpracování žádostí velice jednoduchý. Stačí průkaz totožnosti, 3 výpisy z účtu a aktuální fotografie nemovitosti. Banka tedy nepotřebuje žádné potvrzení o příjmu od zaměstnavatele klienta, vše odvodí z výpisů z účtu. Ceny nemovitostí stále rostou, a tak Voksbank akceptuje původní ocenění nemovitosti, které ale není starší 6 let (jiné banky časové omezení nemají – spokojí se kompletně s dokumenty potřebnými ke schválení původní hypotéky). Banka si nemovitost interně přecení. Sama také zajistí agendu spojenou s výpisem z katastru nemovitostí.

skoleni_15_4

Je lepší hypotéka, nebo překlenovací úvěr? Ptejte se v Poradně na Měšci.

Závěrem

V nedávné minulosti se finanční ústavy snažily získat hlavně nové klienty. Konkurence v přebírání stávajících klientů byla minimální. To se však teď mění a banky se zaměřily na klienty svých soupeřů. Z konkurenčního boje by tak mohli klienti výrazně profitovat.

Úvěry na refinancování hypotéky dávají klientům hypotečních bank větší jistotu, že jim jejich banka po skončení fixace úrokové sazby nabídne slušné podmínky. Dobrou zprávou tak je, že například i Komerční banka „hypotéku na hypotéku“ připravuje.

Považujete možnost využití refinancování hypotéky za výhodnou?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).