Hlavní navigace

30 nejlepších věrnostních programů pro každodenní slevy

15. 10. 2010
Doba čtení: 23 minut

Sdílet

Peníze jsou někdy pomyslně na zemi a stačí se pro ně jen sehnout. Možná jste členem věrnostního programu a ani to nevíte. Poradíme vám, jak ušetřit za každodenní nákupy.

Věrnostní programy finančních institucí

Citibank Europe


Citibank nabízí vydání kreditní karty Citi Shoping. Jde o mezinárodní kreditní kartu Visa, u které po dobu prvních tří měsíců od jejího vydání je připisováno zpět na účet vedený ke kartě 10 % z celkové výše transakcí (nákup potravin, oblečení, nábytku a bytových doplňků, sportovních potřeb a platby v restauracích či barech). Od čtvrtého měsíce pak získáte zpět 2 %, získat můžete maximálně 1000 Kč za měsíc. Lze získat kreditní limit ve výši až trojnásobku vašeho čistého měsíčního příjmu. Bezúročné období je až 55 dní. Vydání karty je bez poplatku a její vedení stojí 50 Kč měsíčně. Na kartě lze zvolit vlastní PIN. Nevýhodou kreditních karet Citibank je smluvní pokuta za nedodržení data splatnosti ve výši 590 Kč a za překročení kreditního limitu 550 Kč.

Kromě toho držitelé jakékoli kreditní karty Citibank jsou automatickou součástí Citi Clubu a ti co mají kartu zlatou, jsou součástí Gold Clubu. Oba kluby nabízejí vysoké slevy u partnerských firem.

Podrobné parametry


Česká spořitelna

Česká spořitelna nabízí držitelům osobních debetních karet a Chytré karty České spořitelny účast v Bonus programu České spořitelny. Po registraci v programu získáváte body za každou platbu kartou. Za každých celých 20 Kč z celkové transakce je na bodový účet připsán 1 bod. Při použití Chytré karty České spořitelny je odměna volitelně 1 bod za 15 Kč hodnoty transakce. Platnost bodů je 36 měsíců a začíná vždy prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po kalendářním měsíci, ve kterém byly body na bodový účet připsány. Po uplynutí doby platnosti u jednotlivých bodů jsou tyto z bodového účtu odečteny. Při čerpání odměn je vždy nejprve přihlíženo k bodům, jejichž platnost končí nejdříve. Odměnou za získané body může být dárek z katalogu nebo poukázka na službu, na dárek nebo na slevu u partnerů Bonus programu, dobití kreditu mobilního telefonu, příspěvek na charitativní akci apod. Odměny se vybírají po přihlášení ke svému Bonus účtu

Podrobné parametry


GE Money

GE Money Bank nabízí účast ve věrnostním programu bene+ a gold bene+. U debetních karet je program automaticky a bez jakéhokoli poplatku aktivován pro majitele účtů Genius Active a Genius Gold. Majitel debetní karty získává odměnu v procentech z platby v partnerské síti a majitelé debetních karet Genius Gold získávají navíc odměnu ve výši 0,5 % ze všech nákupů i mimo partnerskou síť. Odměna se vztahuje na nákupy po celém světě, stejně tak i na nákupy na internetu. Odměny jsou připisovány automaticky, program není třeba aktivovat a je bez poplatku. U kreditních karet mimo partnerskou síť získávají účastníci programu odměnu ve výši 1 % ze všech nákupů. Odměny se ve formě peněz měsíčně připíší na běžný či karetní účet. U kreditních karet je první rok vedení karty zdarma, další za 588 Kč a výše, podle typu karty.

Podobné parametry


Dále GE Money nabízí ve spolupráci s Avon Cosmetics Avon kreditní kartu. Jde o mezinárodní kreditní kartu MasterCard, která poskytuje odměnu ve formě věrnostních bodů za používání karty. Za každou utracenou 1 korunu při platbách Avon kreditní kartou je připsán 1 bod do věrnostního programu. Za tyto body získáváte certifikáty na nákup produktů Avon. Za první použití karty je automaticky získán dárkový certifikát v hodnotě 100 Kč zdarma. Vždy při dosažení 10 000 bodů získáte certifikát na Avon produkty v hodnotě 100 Kč. První rok je vedení karty zdarma, další za 399 Kč ročně. Pokud je roční obrat vyšší než 36 000 Kč, je karta bez poplatku.

Podrobné parametry


Home Credit

Home Credit nabízí pro své věrné zákaznáky kreditní kartu Premia karta Home Credit. Vydání a vedení karty je v prvním roce zdarma, další rok je vedení karty za 290 Kč. Pokud je čerpání z karty více než 10 000 Kč za rok, je poplatek nulový. Poplatek za vedení účtu je 35 Kč měsíčně. Bezúročné období je až 51 dní. Každým nákupem zaplaceným kartou Premia, sbíráte prémiové koruny na své prémiové konto. Platbou u obchodníků označených logem Premia získáváte bonus v hodnotě 2–11 % z hodnoty nákupu, u ostatních obchodníků, kteří přijímají karty MasterCard, ve výši 1 % z hodnoty nákupu. Vždy po nasbírání 100 prémiových Kč obdržíte poštou poukázku v hodnotě 100 Kč na libovolný nákup u vybraného partnera sítě Premia. Partnery jsou například Mountfield, Asko nábytek, Auto Kelly, Kenvelo a další.

Podrobné parametry


Cetelem

U nebankovního poskytovatele finančních služeb Cetelem lze požádat o vydání kreditní karty Cetelem. Vydání karty je zdarma, měsíční poplatek za vedení a správu úvěrového účtu činí 69 Kč. V roce 2010 lze po aktivaci služby využít akce a získat slevu 1,5 % ze všech nákupů uhrazených kartou při měsíčním součtu plateb kartou 500 Kč a více. Je možné získat každý měsíc až 150 Kč zpět na úvěrový účet. Ke kartě je možné požádat o virtuální kartu pro platby na internetu a zdarma získat na vybrané druhy zboží pojištění prodloužení záruky zboží na 3 roky.

Jako držitelé karty Cetelem jste součástí Cetelem klubu, který nabízí další slevy a výhody u partnerů.

Podrobné parametry

Credium

Úvěrová společnost Credium nabízí svým klientům (samostatně o kreditní kartu nelze požádat) vydání Kreditní karty Credium. Bezúročné období je 50 dnů. Vydání karty je zdarma, měsíční vedení karetního účtu stojí 25 Kč. Při používání karty jde 1 % z utracené částky zpět na karetní účet a dále máte pěkné slevy u dalších partnerů.

Podrobné parametry


Skupina České pojišťovny

Česká pojišťovna, Penzijní fond České pojišťovnyaČP ZDRAVÍ nabízí výhradně pro své klienty vydání Premia Karty České pojišťovny. Jde o kreditní kartu MasterCard vydanou ve spolupráci se společností Home Credit. Při každé platbě kartou získáte 1–11 % z platby v obchodě zpět jako tzv. prémiové Kč. Ty jsou připsány na prémiové konto. Pomocí nich si lze zlevnit vybrané druhy pojištění u České pojišťovny, nebo je převést na penzijní pojištění u Penzijního fondu ČP. Další slevy získáte v partnerské síti prodejen Premia. Vydání karty i vedení v prvním roce je zdarma, v dalších letech je vedení karty zdarma, pokud roční bezhotovostní obrat na kartě přesáhne částku 36 000 Kč (jinak 49 Kč měsíčně). Bezúročné období je až 51 dnů.

Podrobné parametry

Komerční banka

Komerční banka ve spolupráci se společností Benzina nabízí majitelům účtu vedeného v Komerční bance možnost vydání Karty Dynamic. Karta typu Visa Eelectron vám dá slevu 2,2 % na všechny nákupy u čerpacích stanic Benzina a technickou asistenční službu ÚAMK, která pomáhá motoristům na celém území České republiky.Vydává se však jen k podnikatelským účtům.


ING Penzijní fond

Klienti Penzijního fondu ING mohou požádat o věrnostní kartu ING Penzijního fondu. Pro vydání této karty je nutné, abyste měli připsaný alespoň jeden státní příspěvek (tato podmínka neplatí pro smlouvy převedené z jiného penzijního fondu). Karta MasterCard je vydávána ve spolupráci s GE Money Bank. Přispívá 1 % ze všech plateb u obchodníka na penzijní připojištění (i z plateb provedených v zahraničí a na internetu). Zdarma je úrazové pojištění Standard. Je možné požádat o embosovanou nebo elektronickou kartu. U embosované karty dostanete k úrazovému pojištění navíc cestovní pojištění zdarma. Úvěrový limit je až 50 000 Kč bez nutnosti dokládat příjem. Bezúročné období je až 50 dnů. První rok je vedení karty zdarma, další za roční poplatek 299 Kč. Utratíte-li více než 38 000 Kč za rok, neplatí poplatek ani v dalších letech

Podrobné parametry


ČSOB-Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna má pro držitele debetníchkreditních karet věrnostní program, u kterého když zaplatíte kartou za nákup u obchodníka nebo na internetu, sbíráte za tyto transakce bonusové body, které smění za dárek z katalogu dle svého výběru. Body jsou připisovány za platby v hodnotě od 250 Kč, kdy za každých 50 Kč získáte jeden bod. Za platby kreditní kartou se načítají speciální bonusové body – při platbě Era kreditkou sbíráte dvakrát více bodů do Věrnostního programu než při platbě jinou kartou. Pokud Era kreditku použije při platbě u čerpacích stanic Čepro EuroOil, získáte slevu na nákup pohonných hmot 0,40 Kč/litr paliva. Informaci o počtu bodů zjistíte z výpisu z účtu nebo přímo ve svém internetovém bankovnictví.

Podrobné parametry


Raiffeisenbank

Raiffeisenbank má komplexní věrnostní program, který připravila ve spolupráci s partnerskými společnostmi. Ve spolupráci s Generali Pojišťovnou je vydávána kreditní karta Visa Generali. Visa Exclusive je vydávána soukromým osobám, které mají telefon – pevnou linku nebo mobilní telefon s měsíčním tarifem alespoň 150 Kč. Klientům nebo zaměstnancům OVB je určena Visa OVB Exclusive. Klientům Raiffeisen stavební spořitelny je určena karta Exclusive se specialistou. Věrnostní kartu stačí používat k úhradě běžných nákupů a za každou zaplacenou korunu získáváte body, které se načítají na věrnostním účtu. Za nasbírané body si pak lze vybrat odměny nebo je můžete využít způsobem, který si vyberete z několika možností. Od Raiffeisenbank získáte 1 bod za každou zaplacenou Kč u jakéhokoli obchodníka v ČR i zahraničí. Pokud bude karta použita u partnerů programu, získáte navíc k bodům od banky další body od partnera. Přehled odměn, které lze za body získat je uveden v katalogu odměn. Karta je vydávána zdarma, bezúročné období je 45 dnů. Měsíční poplatek za správu karty ve výši 35 Kč není účtován, pokud bezhotovostní transakce za předchozí měsíc přesáhnou částku 3000 Kč

Podrobné parametry


Skupina AXA

Finanční skupina AXA nabízí kreditní kartu AXA, která je spojena s členstvím v AXA Clubu. Při použití karty AXA je možné získat až 11% bonus u partnerů, 1 % získáte při použití karty (VISA) u ostatních obchodníků. Vydání a vedení karty je v prvním roce zdarma a bez nutnosti zakládání dalšího bankovního účtu. Ani v dalších měsících po 1. výročí karty neplatíte měsíční poplatek 30 Kč, pokud vaše nákupy zaplacené kartou činí za předchozí měsíc alespoň 3000 Kč. Bezúročné období je max. 45 dní. Výše úvěrového rámce bez dokládání příjmů je 10 000 až 50 000 Kč. Bonus za platby je pravidelně měsíčně převáděn z AXA Club individuálního konta jako příspěvek na penzijní připojištění, nebo ho lze jedenkrát ročně použít na úhradu pojistného či investici do jiného produktu finanční skupiny AXA. Lze jím uhradit pojištění domácnosti nebo pojištění vozidla v minimální hodnotě 51 Kč, dále můžete provést mimořádný vklad v minimální hodnotě 1000 Kč na Investiční životní pojištění Comfort Plus a Dětské investiční životní pojištění Medvídek, nebo mimořádný vklad do podílových fondů v minimální hodnotě 1000 Kč.

Člen AXA Clubu má dále zdarma nárok na poskytnutí asistenčních služeb v domácnosti v celkové hodnotě 49 000 Kč ročně. Jde o odstranění příčiny havárie ve vaší domácnosti prověřeným řemeslníkem (např. prasklé topení, rozbité okno, zanesený komín), odborné otevření zabouchnutých dveří, náhradní ubytování v důsledku havárie v domácnosti a právní poradenství při sousedských sporech a odpovědnosti za škodu.

Podrobné parametry


Broker Consulting

Poradenská společnost Broker Consulting ve spolupráci s Home Credit nabízí možnost získat Premia kartu BC. Jde o mezinárodní kreditní kartu MasterCard, jejímž používáním získáváte držitel okamžité slevy a zároveň vydělává prémiové Kč na své OK konto. Každým nákupem zaplaceným Premia kartou Broker Consulting, se přičítají prémiové Kč.  Platbou v obchodech označených logem Premia získáváte prémiové Kč v hodnotě 2 – 11 % z hodnoty nákupu Všude tam, kde přijímají karty MasterCard, pak získáte bonus ve výši 1 % z hodnoty nákupu, a to u nás i v zahraničí. Zároveň v obchodech sítě Premia získáváte okamžitě slevy ve výši až 15 % z hodnoty nákupu. Získané Prémiové koruny se převádí na OK konto a následně je možné je použít k úhradě např. stavebního spoření, životního pojištění, penzijního připojištění a na další platby.

Podrobné parametry

UNIQA pojišťovna

Klientpojišťovny Uniqa, který uzavřel Investiční životní pojištění Financial Life Vision, má možnost získat věrnostní platební kartu Platební karta Uniqua. Kreditní karta Visa je vydávána Raiffeisenbank. Vydání a správa karty je zdarma, pokud držitel použijete svoji kartu při platbách u obchodníků  a v průběhu měsíčního cyklu utratíte více než 3000 Kč (jinak 35 Kč měsíčně). Bezúročné období je až 55 dnů. Od banky držitel získáváte 1 bod za každou 1 Kč uhrazenou kartou a od partnerů programu další body navíc. Získaný bonus je převeden zpět na kartu Uniqa (min. 200 Kč = 25 000 získaných bodů).

Podrobné parametry

Věrnostní programy telefonních operátorů


Telefónika O2

Operátor Telefonica O2 nabízí věrnostní program O2 Extra. Program je určen pro všechny zákazníky O2 mimo firemních klientů či veřejné správy a je zcela bezplatný. Do programu se mohou přihlásit i zákazníci konkurenčních operátorů. Členem programu se lze stát po zaregistrování. Členové O2 Extra jsou rozděleni do 3 základních skupin. Blue je určena uživatelům O2 předplacených karet, jejichž celková útrata za předchozí 3 měsíce před vstupem do programu nepřesáhne 200 Kč bez DPH, firemní zákazníky, státní správu a zákazníky jiných poskytovatelů telekomunikačních služeb než O2. Silver je určena pro uživatele O2 předplacených karet, jejichž celková útrata za předchozí 3 měsíce před vstupem do programu přesáhne 200 Kč bez DPH a pro uživatele ostatních O2 služeb bez ohledu na výši jejich útraty. VIP je určena uživatelům, jejichž průměrná měsíční útrata za předchozích 6 měsíců před vstupem do programu přesáhne 2500 Kč bez DPH.

Jako člen programu můžete čerpat výhody odstupňované podle skupiny, do které jste zařazeni. Vybírat lze např. z odesílání sms a mms zdarma (v síti O2), možnosti rezervace jakékoliv vstupenky zdarma v O2 aréně (2× ročně), možnosti získat vstupenky do kina CineStar každé úterý za 89 Kč a za 139 Kč na 3D film, vybrat si můžete také slevy na nákupy u partnerů (Fann, Dr. Martens, Bontonland, Burda), v nabídce jsou také výhody v horských střediscích (sleva na permanentku, až hodina lyžování zdarma, vyzkoušet můžete slalom měřený časomírou zdarma).


Ve spolupráci s Citibank je možné získat O2 Citi kreditní kartu. Vydání karty je zdarma, měsíční vedení účtu za 50 Kč. Každý měsíc je vyúčtování za služby od O2 automaticky uhrazeno z O2 Citi kreditní karty. Zároveň pokud je karta v daném měsíci alespoň jednou použita, je na ni připsána sleva. Se zlatou O2 Citi kreditní kartu získáte 20% slevu, v případě základní O2 Citi kreditní karty získáte 10% slevu. Maximální sleva ve zúčtovacím období je 800 Kč u zlaté karty a 400 Kč u základní karty. Při dobití kreditu předplacené karty v částce alespoň 300 Kč je kredit navýšen o 20 %.

Podrobné parametry

T-Mobile

T-Mobile nabízí věrnostní Bonus program. Je určen zákazníkům operátora bez ohledu na to, zda mají uzavřenou smlouvu či využívají předplacené služby. Registrovaní uživatelé si mohou vybrat, zda chtějí sbírat body a vyměnit je za některý z produktů v Bonus katalogu, nebo využít zvýhodněnou službu. Podle doby využívání SIM a výše měsíční útraty je možno čerpat zvýhodněnou službu (aktuálně noční volání a SMS od 21 do 7 hodin v rámci sítě T-Mobile s 50% slevou). Pokud zákazník zvolí sbírání bodů, za každých 30 Kč (36 včetně DPH) získá 1 bod. Body může využít na nákup telefonů, příslušenství, volných minut, SMS či MMS nebo dalších dárků z katalogu podle počtu bodů.


Body můžete sbírat i s kreditní kartou T-Mobile Bonus. Jedná se o kreditní kartu MasterCard, kterou vydává Komerční banka, ale spravuje ji její dceřiná společnost Essox. Bezúročné období je až 76 dnů. Za první použití karty získáte 300 bodů, poté za každých zaplacených 30 Kč dostanete 1 bonus bod (nevztahuje se na výběry z bankomatů). Vydání, aktivace i vedení karty je zdarma. Poplatek za vedení kreditního účtu 40 Kč je účtován pouze v případě, že je v daném měsíci karta použita, nebo je-li čerpána jistina. Mimo bonusových bodů za placení zboží ve všech obchodech je možné získat slevu za nákup u vybraných partnerů (např. Čedok, Fokus optik, Alpine Pro, Sony a další).

Podrobné parametry

Vodafone


Vodafone nenabízí věrnostní program v pravém slova smyslu. Zákazníci si mohou aktivovat pouze zvýhodněné služby (např. Po svém, Program kamarádi, Vodafone balíčky, či program pro volání na pevnou). Pro registrované uživatele nabízí pak v rámci Vodafone parku možnost poslat 50 SMS či MMS do všech sítí zdarma. Další SMS či MMS je možné posílat pouze do sítě Vodafone.

U:fon


Nejmladší mobilní operátor U:fon rovněž nenabízí věrnostní program. V současné době platí akce, která by se k věrnostnímu programu dala vzdáleně přirovnat – VY doporučujete, MY odměníme. Registrovaní zákazníci, kteří doporučí U:fona, získají 500 Kč za služby 3G mobilní internet, Unifon a Unifon DUO a 200 Kč za služby Předplacený 3G mobilní internet (balíček za 1890 Kč, 2900 Kč). Doporučený zákazník získá 50% slevu na 3 celé měsíce u služeb 3G mobilní internet, Unifon a Unifon DUO a 300 Kč kredit navíc u služeb Předplacený 3G mobilní internet (balíček za 1890 Kč, 2900 Kč).

Věrnostní programy obchodních řetězců a specializovaných sítí


Baumax

Baumax poskytuje zákaznickou kartu, kterou získáte při jednorázovém nákupu zboží v hodnotě nejméně 10 000 Kč. Na informacích je vám pak po předložení pokladního dokladu vystavena bauMax karta. Na ní je načten první nákup nad 10 000Kč. Při dalším placení stačí kartu předložit u pokladny, získat sní lze roční bonus až v hodnotě 10 % z uskutečněných nákupů. Pokud utratíte alespoň 30 000 Kč, získáte zpět 2 %, při ročním nákupu od 50 000 Kč získáte bonus 3 %, za více než 100 000 Kč vám Baumax vrátí 5 % a maximum 10 % získáte, pokud za rok utratíte alespoň 200 000 Kč. Do výše útraty se zahrnuje tzv. bonusový obrat, do kterého se nepočítá útrata za zboží označené jako „cena trvale snížena“ a „cenový trhák“.

S kartou můžete dále získat slevu 50 % na půjčovnu nářadí, zdarma vám Baumax zapůjčí přívěsný vozík na 1 den. Nic nezaplatíte také za přířez dřeva, výřez dřezu, a s kartou získáte také například garanci vrácení peněz do 60 dnů.

Roční bonus získáte formou poukázky na nákup zboží v síti prodejen Baumax. Všeobecné obchodní podmínky vylučují použití bauMax karty s jinou kartou pro kumulaci bonusů, slev nebo jakýchkoliv jiných poskytovaných výhod vztahujících se k použití těchto karet.


Baumax, Kika, Asko

Dále Baumax spolu s řetězci prodávajícími nábytek KIKA a ASKO nabízejí ve spolupráci se společností Home Credit vydání kreditní karty Nákupní karta Premia. Poplatek za vydání a vedení karty je nulový v prvním roce, v dalších letech je vedení karty zdarma, pokud obrat na kartě ze předchozí rok přesáhne 36 000 Kč, jinak platíte 49 Kč měsíčně. Bezúročné období je až 51 dnů. S kartou získáváte prémiové koruny na své prémiové konto – 2 až 11 % z hodnoty každého nákupu v každém obchodě sítě Premia, 1 % z hodnoty nákupu získáte všude tam, kde akceptují karty MasterCard. S prémiovými korunami následně můžete zaplatit svůj příští nákup v obchodě, kde jste si kartu sjednali.

Podrobné parametry


Billa

Síť prodejen Billa má pro své zákazníky připravený Billa Club. Kartu zákazník získáte okamžitě a zdarma u pokladny po vyplnění přihlášky. Na členskou kartu bude za prvních 50 Kč hodnoty každého nákupu připsán 1 Billa bod a za každých dalších 10 Kč hodnoty nákupu opět 1 Billa bod. Billa body lze využít jednak na slevu až 60 % na zboží vystavené na stojanu Billa Clubu, který se nachází na každé prodejně Billa, nebo je lze využít při nákupu výrobků ve vybraných věrnostních akcích, které se konají šestkrát do roka. Sleva na tyto výrobky je až 60 %. Dále je možné využít slevy až 50 % na zboží označené regálovou kartičkou Billa Club. Tato nabídka se mění každých 14 dní.

Ve spolupráci s Raiffeisenbank Billa nabízí i Billa platební kartu. Zaplatíte-li s touto kartou v prodejnách Billa za nákup nad 200 Kč získáte z nákupu zpět 2 %. Získat tak můžete maximálně 500 Kč měsíčně. Díky čárovému kódu na kartě lze sbírat Billa body a ty proměnit za Bonus body nebo nákupy se slevou. Bezúročné období je až 55 dnů. Vydání karty je zdarma, první tři měsíce i její vedení. Pokud měsíční obrat přesáhne 3000 Kč, nebude po třech měsících účtován ani měsíční poplatek 35 Kč.

Podrobné parametry


České aerolinie

ČSA prostřednictvím kreditní karty Citi ČSA vydávané Citibank nabízí míle do programu OK Plus Českých aerolinií. Za první platbu kartou obdržítebonus 10 000 mil. Za prvních 15 000 Kč zaplacených kartou v prvním měsíci druhý bonus 10 000 mil. Pokud za rok měsíční obrat na kartě dosáhne alespoň 15 000 Kč, obdržíte výroční bonus 5000 mil. Dále obdržíte míle za platby kartou, a to 4 míle za každých 100 Kč. Získané míle lze dle pravidel programu OK Plus vyměnit za bonusové letenky či cenové zvýhodnění u partnerů programu. Vydání karty je zdarma a roční vedení stojí 2500 Kč u hlavní karty (1250 Kč u dodatkové).


Charge karta Diners Club ČSA sbírá 5 mil za každých zaplacených 250 Kč kartou, nepočítají se však platby kartou na čerpacích stanicích. Při vydání karty dostanete vstupní bonus 5000 mil a za každou dodatkovou kartu získáváte na konto OK Plus bonus 2500 mil.


Kreditní karta UniCredit Bank nabídne 5 000 mil po aktivaci nové karty a provedení první transakce, 2 000 mil po aktivaci dodatkové karty a provedení první transakce a 2 míle za každých 100 Kč zaplacených kartou kdekoliv v tuzemsku i zahraničí.


Nemusíte však mít kreditní kartu pro sbírání mil, ČSA vám vydají i vlastní věrnostní kartu bez platební funkce. Máte na výběr ze 4 věrnostních karet: členská, stříbrná, zlatá a platinová. Čím lepší barva karty, tím lepší výhody. Mimo sběr mílí si můžete užít slevy u partnerů ČSA.

Podrobné parametry


Datart

Prodejce elektroniky Datart ve spolupráci se společností Cetelem nabízí možnost získat kreditní kartu Datart. Jedná se o kartu Aura, o níž lze požádat on-line ze stránek Datart. Maximální výše úvěrového rámce je 30 000 Kč. Mimo výhod (a podmínek pro vydání) karet Aura vydávaných společností Cetelem, Datart karta nabízí službu cash back – výběr hotovosti přímo na pokladnách Datart ve výši 200 až 5000 Kč bez poplatku.

Podrobné parametry


Tesco

Obchodní řetězec Tesco od 6. 9. 2010 spustil věrnostní program Tesco Clubcard. Clubcard je věrnostní karta, která vrací peníze za to, že nakupujete v obchodním řetězci Tesco. Za každých zde utracených 10 Kč (mimo čerpací stanice, alkohol, cigarety) je na kartu připočítán 1 bod. Hodnota 1 bodu je 0,10 Kč. Po nasbírání minimálně 300 bodů obdržíte v pravidelném čtvrtletním vyúčtování peněžní poukázky a slevové kupony na další nákup.. Zapojení do věrnostního programu je podmíněno vaší registrací. Při registraci přímo v provozovně Tesco zákazník získáte na počkání aktivní kartu, na kterou může ihned sbírat body.

Výhody Tesco Clubcard lze zvýšit pořízením Tesco kreditní karty. Ta je vydávána ve spolupráci s Home Credit a její držitel je současně členem Tesco Clubcard. Požádat o ni lze ve stánku Finančních služeb v provozovnách Tesco. Při nákupu v obchodním řetězci Tesco získáváte za každých 10 utracených korun 2 body. Při použití karty k platbě u jiných obchodníků, získáváte za utracených 10 Kč 1 bod. Body jsou připisovány na účet Clubcard a je možné je použít za podmínek programu Clubcard.

Podrobné parametry

Baťa, Blažek, FOKUS optik, Klenoty Aurum, Reserved, parfums.cz



Pokud nakupujete často u Bati, určitě oceníte odměny, které vám přinese členství v Baťa klubu. Přii každém nákupu s Baťa klub kartou sbíráte body a získáváte odměnu v podobě poukázek na slevu. Kromě toho, pokud nakoupíte u partnerů programu RENOME (viz nadpis), sbíráte body a získáváte za každou 1 Kč obdržíte 1 bod. Za každých 5000 bodů vás čeká poukázka na slevu v hodnotě 100Kč. Vyúčtování obdržíte 2× do roka v průběhu února a srpna poštou do vaší schránky.

Jste-li zákazníkem jednoho z výše uvedeného obchodníka, vydá vám věrnostní kartu programu RENOME. Můžete však využít i nabídky UniCredit Bank a dostat kreditní kartu RENOME od jednoho z partnerů a sbírat body rychleji za každou platbu. Vždy dostanete poukázku na slevu u toho obchodníka, jehož kreditní kartu máte.

Podrobné parametry


Ikea

S věrnostní kartou Ikea Family máte 3 měsíce na vrácení zboží bez udání důvodu, slevy na výrobky řady Ikea Family  a v některých městech i slevy vybraných partnerů. Věrnostní program je zdarma, je potřeba jen požádat o kartu, která vám příjde ze Švédska.

Podrobné parametry


Schlecker

Obchodní síť Schlecker nabízí ve spolupráci s UniCredit Bank kreditní kartu Schlecker. Kreditní karta je vydávána bez poplatku a bezúročné období je až 45 dní. Držitel se automaticky stává členem Schlecker Clubu (ušetříte tak 30 Kč za vydání klubové karty, která opravňuje k čerpání výhod – každý měsíc rozmanitá nabídka slev značkových výrobků). Jako vstupní bonus pro nové klienty obdržíte karty poukázku na slevu 100 Kč v prodejnách Schlecker. Za nákupy uskutečněné kreditní kartou Schlecker získáváte bonusové body, které jsou připisovány na věrnostní účet. Poukázku v hodnotě 250 Kč obdržíte za každých 100 nasbíraných bodů, kterou může uplatnit v síti prodejen Schlecker. Za nákup v prodejně Schlecker obdrží 5 % bodů z hodnoty nákupu, za nákup v jiných prodejnách 0,5 % bodů z hodnoty nákupu.

Podrobné parametry

Shell

Shell přináší registrovaným zákazníkům účast ve věrnostním programu Smart Klub. Účastníkům programu jsou na Smart kartu připisovány Smart body (3b za 1l Shell V-Power Racing, 2b za 1l Shell V-Power Diesel, 2b za 1l Shell V-Power, 1b za 1l standardního paliva Shell; sbírání Smart bodů můžete také zrychlit při použití služeb mycích linek nebo nákupem označeného zboží v obchodech Shell). Smart body lze vyměnit za odměny ze Smart katalogu.


Mimo to můžete pořádat Citibank o vydání kreditní karty Shell MasterCard. Vydání karty je zdarma a měsíční vedení stojí 50 Kč. Získáte 5 % z každého nákupu pohonných hmot u čerpacích stanic Shell v ČR a 0,5 % ze všech ostatních nákupů v ČR i v zahraničí zpět na karetní účet. Měsíčně může získat maximálně 500 Kč za jedno zúčtovací období.

Podrobné parametry

United Auto


United Auto nabízí ve spolupráci s Raiffeisenbank k zakoupenému vozu získání MasterCard Asistenční kreditní karty United Auto. O kartu United Auto lze požádat u autorizovaných prodejců společnosti United Auto. S kreditní kartou lze získat slevy u partnerů programu. Bezúročné období je až 55 dnů. Držitel dále získává zdarma asistenční kartu ACA. Karta je vydána a vedena zdarma.

Podrobné parametry

Globální slevy


Bonus Club

Věrnostní program Bonus Club přináší výhody a bonusy klientům a partnerům Bonus Clubu v podobě slev, výhodných cen, bonusů a dárkových šeků. Cena Bonus karty je jednorázově 490 Kč vč. DPH a platí 20 let. Výhody můžete čerpat u více než 2000 obchodních míst. Partnerem Bonus klubu je například Čedok, který poskytuje slevu ve výši 5 %, Benzina poskytuje slevu 0,50 Kč na litr pohonných hmot, Eta poskytuje 10 % z prodejní ceny výrobku, či Fokus Optik, který poskytuje slevu 10 % z ceny veškerého zboží. Seznam všech partnerů je k dispozici na webových stránkách klubu.

Podrobné parametry


Sphere


Věrnostní program Sphere je největším univerzálním věrnostním programem svého druhu fungujícím na území ČR a SR, v rámci kterého jsou vydávány karty Sphere card. Kartu je možné získat v různých modifikacích (standardní, volně prodejná karta, VIP karta, zákaznické karty apod.). Kartu Standard Sphere Card, která je určena k běžnému prodeji, je možné získat za 1500 Kč, s platností na 3 roky, včetně úrazového pojištění. Držitelé karet s věrnostním programem Sphere card mohou využívat výhody a slevy v širokém spektru oborů.  Ušetřit s kartou můžete 5 až 30 %. Kartu je možné uplatnit na 8000 místech v ČR i SR. Kompletní databáze všech poskytovatelů slev a výhod je uvedena v elektronickém katalogu. Věrnostní kartu Sphere Card získá například nový účastník penzijního připojištění Penzijního fondu Komerční banky.Logo Sphere má i Chytrá karta České spořitelny. Stříbrná karta Raiffeisenbank se chlubí logem Sphere V.I.P., které znamená vyšší slevy, než standardní karta Sphere.

Podrobné parametry

Kombinace výhod

Kouzlo věrnostních programů nespočívá jen v možnosti získat slevu, či výhodu u konkrétního provozovatele programu a jeho partnera, ale i v možnosti kombinace různých věrnostních programů (pokud to není poskytovatelem programu přímo vyloučeno). Taková kombinace je možná, pokud je výhoda čerpána zákaznickou kartou a platba za zboží či službu je provedena platební kartou, kde je vrácena část obratu zpět na karetní účet.

Příkladem může být použití karty Tesco Clubcard k načtení bodů do věrnostního programu a uhrazení nákupu Kreditní kartou ING, AXA, kartou bene+ či Premiakartou, kde je určitá část platby převedena na karetní účet či přímo na penzijní připojištění. Někdy však provozovatel věrnostního programu nabízí vydání kreditní karty, která kumuluje výhody oproti běžné zákaznické kartě ve vlastní síti prodejen. Příkladem jsou např. výše zmíněné kreditní karty Tesco Clubcard, Billa, či Schlecker, které mají funkci věrnostní karty i platební karty.

Úspory přinese nejen naznačená možná kombinace věrnostních programů, ale i správně zvolený věrnostní program či věrnostní platební karta podle konkrétní zákaznické preference (peníze na penzijní připojištění versus slevové poukázky do vlastní sítě, či finanční prostředky převedené zpět na karetní účet).

skoleni_15_4

Vzhledem k tomu, že účast ve věrnostních programech bývá zdarma, či v případě karetních platebních programů zdarma při dosažení určitého obratu, rozhodně stojí za to o účasti v některém z popsaných věrnostních programů uvažovat.

Zdroj obrázků: weby společností

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).