Hlavní navigace

Šťastný Nový rok

1. 1. 2003
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

A je to tady! Další Nový rok. Čo bolo, to bolo, terazky som nový člověk s novými předsevzetími: Budu více spořit. Splatím své dluhy. Založím svým dětem stavební spoření. Budu číst Měšec... ale všichni víme, jak to chodí - s poklesem hladiny alkoholu klesá i odhodlání vytrvat u novoročních závazků.

Nový rok není jen příležitostí pro nová předsevzetí, ale též ke zhodnocení roku uplynulého. Byl přínosný, krásný a plný, nebo jen proklouzl mezi prsty jak čirá voda Metuje? Zanechal vzpomínky, které se vybaví i za deset, za dvacet let, nebo se vytratí v zapomnění času? Co nového starý rok přinesl?

Cesty života jsou nevyzpytatelné a nikdo nedohlédne až na jejich konec. Někdo projde chudobou, aby zbohatl, jiný neštěstím, aby nalezl štěstí, další… Měšec je server o osobních a rodinných financích, přináší rady a analýzy bankovního, pojišťovacího a mnoha jiných trhů, ale peníze jsou pouze prostředkem, nikoli cílem lidského snažení.

Na jednu stranu jsou peníze pouze jedním z prostředků k dosažení štěstí, ale v moderní společnosti jsou prostředkem nezbytným, podobně jako finanční produkty, které lze za peníze pořídit (úvěr na nákup vytouženého bydlení a vybavení, úrazové pojištění na zmírnění následků úrazu, stavební spoření na vysněný automobil a další).

Nový rok je časem, kdy si lidé navzájem přejí, aby byl přicházející rok lepší než minulý, hodně štěstí, zdraví a úspěchu, nebo jen pozvednou sklenku a mlčky si přiťuknou. Vždyť všichni vědí, co mají druhým přát a co jim druzí přejí, a vyslovit to by bylo pouhé opakovaní frází.

skoleni_15_4

Redakce Měšce se připojuje k všeobecnému vypouštění šampusových špuntů a přeje

plný Měšec v roce 2003.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).