Hlavní navigace

Raiffeisenbank chystá změny cen eKonta, končí s podpisovým certifikátem

28. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Od 1. dubna 2011 Raiffeisenbank mění svůj sazebník pro účet eKonto, změny se týkají soukromých osob i podnikatelů.

Raiffeisenbank (RB) v pátek 28. 1. 2011 oznámila, že od dubna chystá změny ve své sazebníku. Každá banka musí změny oznamovat s dvouměsíčním předstihem, ukládá jí to zákon.

Výběry bez poplatku, dražší papír

Všem klientům s eKontem banka nově nabídne 1 výběr hotovosti na pokladně bez poplatku (nyní 60 Kč). Zůstává i nabídka dvou bezplatných výběrů měsíčně z bankomatů RB, takže celkem budete mít 3 výběry hotovosti bez poplatku.

Raiffeisenbank chystá i úpravy věrnostních podmínek eKonta a ze stávajících tří úrovní je sníží na dvě. Věrnostní podmínky Premium se nemění, nadále bude podmínkou obrat 25 000 Kč nebo depozita ve výši 500 000 Kč pro vedení účtu s platebními kartami bez poplatků.

Za vedení účtu eKonto Extra při nesplnění podmínek bude cena 99 Kč měsíčně (nyní 165 Kč), podmínky pro vedení bez poplatku se nemění. Zvýší se cena za papírový příkaz k úhradě na 44 Kč (nyní 34 Kč), ceny za internetové a telefonní bankovnictví se nemění.

skoleni_15_4

Podpisový certifikát končí

Od dubna začne banka ukončovat podporu internetových elektronických klíčů (IEK), banka je nenabízí již od roku 2008. Stávající klienti s IEK dostanou od banky dopis s doporučením k přechodu na mobilní nebo osobní klíč. Podle RB se změna IEK dotkne zhruba 3000 klientů.

K obdobným úpravám dochází i u podnikatelů, přesné informace banka zveřejní až v následujících dnech na svých internetových stránkách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).