Hlavní navigace

Internetové bankovnictví Poštové banky (galerie)

8. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyzkoušeli a nafotili jsme internetové bankovnictví Poštové banky. Ta má v Česku jedinou pobočku, takže se bez něj moc neobejdete.

Poštová banka patří do skupiny J&T. Na Slovensku ji najdete na každé poště a patří tam mezi velké retailové banky. V České republice má jedinou pobočku v Praze na Proseku.

V nabídce má základní běžný účet Postkonto, jehož parametry se zastavily v 90. letech minulého století včetně poplatkové politiky. Je to zvláště tím, že Poštová banka v Česku cílí hlavně na firmy a podnikatelské subjekty. 6 Kč se platí za příchozí platbu, 3 Kč za platbu odchozí přes internet a za vedení účtu 50 Kč měsíčně.

Základní poplatky

  • 100 Kč vedení účtu měsíčně pro podnikatele, 50 Kč měsíčně pro občany
  • 6 Kč přijatá tuzemská platba, trvalá platba a inkaso
  • 3 Kč odchozí tuzemská platba zadaná přes internet
  • 500 Kč ročně za debetní kartu MasterCard
  • 30 Kč za výběr z jakéhokoli bankomatu na světě

Internetové bankovnictví

Internetové bankovnictví Poštové banky patří mezi velmi jednoduché nástroje a silně připomíná počátky IB na přelomu našeho tisíciletí.

Umí všechny základní transakční potřeby, tj. tuzemský a zahraniční platební styk, trvalé platby, povolení inkasa i příkazy k inkasu. Nenajdete ale SIPO.

Můžete si nastavit e-mailové notifikace o pohybu na účtu, k dispozici je i velmi jednoduchý graf pro základní znázornění vývoje zůstatku. Transakční historie je oddělená barevně, zelené jsou příjmy a červené výdaje.

Systém umožňuje vytvořit si šablony pro příjemce plateb, ale poznámka pro plátce se propisuje i příjemci.

Výpis z účtu je striktně v textové formě a má řazení rovněž retro design. Poštová banka jej posílá e-mailem ve formátu PDF, pro jeho otevření potřebujete zadat heslo – to si zvolíte na pobočce.

dan_z_prijmu

Návod na internetové bankovnictví Poštové banky

Zabezpečení

Do IB Poštové banky se přihlašujete vygenerovaným uživatelským jménem (nelze změnit) a heslem. Transakce se poté potvrzují autentizačním kódem zaslaným přes SMS.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).