Hlavní navigace

Fio banka startuje naostro 1. září, ceny bude držet při zemi

27. 8. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Finanční skupina Fio slíbila spuštění činnosti nové banky se začátkem září letošního roku. Termín stihla, a tak již od středy bude na trhu oficiálně další levný účet banky.

Termín 1. 9. 2010 platí, potvrdila serveru Měšec.cz spuštění činnosti Fio banky Vendula Žaloudíková z marketingového oddělení společnosti. Fio oznámilo již počátkem května, že obdrželo bankovní licenci a že plánuje spojit Fio, družstevní záložnu a Fio, burzovní společnost do jedné – do Fio banky.

Ta už od května také funguje, zatím ale nabízí pouze makléřské služby, když došlo jen přejmenování Fio, burzovní společnosti. Bankovní služby nabízí zatím stále pod hlavičkou družstevní záložny. Tato lehce schizofrenní situace by pak měla skončit právě se začátkem září.

Záměry oznámené v květnu přitom Fio nemění. Start banky plynule naváže na její předešlou činnost. Bude tak zatím nabízet základní bankovní služby, jak to doposud dělala Fio, družstevní záložna a ani činnost burzovní společnosti nedozná změn. Současných klientů se změna nikterak nedotkne. U burzovní společnosti se opravdu změní jen hlavička a všechny aplikace a smlouvy budou nadále platné. Klienti nebudou muset nic nového podepisovat. A stejně jednoduchý přechod předpokládáme i u integrace záložny do Fio banky s tím, že klientům se nebude měnit ani číslo účtu, ani například platební karta, řekl serveru Měšec již v květnu mluvčí skupiny Fio Ján Franek.

Bankovní účet úplně zadarmo

Změny se nedotknou ani cenové politiky. Žádné cenové změny neplánujeme ani u momentálních činností záložny ani u činností burzovní společnosti. A nejde jen o krátkodobý cíl. Cenovou politiku chceme udržet ve stávající rovině dlouhodobě, uvedl dále Franek.

skoleni_15_5

Na bankovním trhu se tak objeví další účet, který bude bez poplatků za běžné služby. Zatímco mBank v kategorii bankovních účtu zadarmo končí vlivem nedávných změn v sazebníku, Fio účet bez poplatků nabízí bez mála 4 roky. Z běžně prováděných bankovních operací se totiž platí jen za výběr z bankomatů (bankomaty ČSOB 6 Kč, ostatní 30 Kč). Rozdíl je hlavně psychologický: z bezplatného účtu, který nyní poskytuje družstevní záložna, se touto změnou stane plnohodnotný bankovní účet banky. Pro mnohé je to však rozdíl zásadní.

Bližší informace o chystané činnosti Fio banky naleznete v již uvedeném květnovém rozhovoru. Další informace přineseme také během příštího týdne, kdy Fio vstup na bankovní trh oficiálně oznámí.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).