Hlavní navigace

Finále velké soutěže Měšce

8. 4. 2002
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Ve čtvrtek v večer jsme se sešli v historickém sklepení restaurace Charleston, kde se utkalo šest vylosovaných finalistů soutěže Měšce o ceny nejvyšší. Jak slavnostní večer probíhal a kdo si odnesl oranžové konto se čtyřiceti tisíci korunami?

Slunko se sneslo k obzoru a do karlínského Charlestonu se začali scházet čestní hosté, mezi nimiž jsme přivítali zástupce sponzorů hlavních cen, soutěžící se svými blízkými a nezbytné poradce soutěžících. Finalisté, kteří se sjeli z různých koutů České republiky, se připravovali na nelítostné klání a nervozita pracovala na plné obrátky. Poslední kontrola techických zařízení, zvuk zvučí, světla svítí, a můžeme začít.

Ale kdepak! Vypli proud. Technika může být sebelepší, ale bez „šťávy“ je jen málo platná. Pohotový personál rychle rozmnožil zásoby hořících svíček a první kolo začalo v romantické atmosféře pod taktovkou moderátorky večera Markéty Kaclové.

V prvním kole finálové soutěže borci zápolili svými znalostmi z oblasti osobních financí. Třicet záludných otázek bylo rozděleno rovným dílem mezi šest finalistů, kteří odpovědi hledali nikoli již na Měšci, nýbrž pouze ve svých vědomostech. A nutno poznamenat, že zváště některým se velmi dařilo.

Do druhého kola postoupilo pět nejlepších. Ani paní Petra Grygarová z Prahy však nepřišla zkrátka. Padesátilitrový sud piva Staropramen sice z logistických (přepravních) důvodů na místě nepřebrala, útěchou jí mohl být Staropramen lahvový, oblečený v tričku Měšce, a certifikát opravňující k vyzvednutí zlatavé ceny.

Ve znamení Internetu a znalostí celosvětové sítě se neslo druhé kolo, předznamenané šťastným okamžikem – zapli proud. Množství svíček bylo zredukováno na bezpečné množství a každý postupivší finalista obdržel vylosovného poradce, s jehož pomocí zodpovidal tři otázky. Pan Dušan Kosobud ze Sezimova ústí měl k ruce pana Jiřího Lahvičku z Atlasu, Zdeněk Fekar z Eura radil panu Petru Hatinovi z Karlových Varů, paní Jarmila Panochová z Milenovic odpovídala na otázky s Vladimírem Ilievem ze Strategie, pan Pavel Vacarda z Českých Budějovic si vylosoval pana Jana Žáčka z Improve a grafička Bára Solperová připadla panu Vladislavu Pavelkovi z Prahy.

Po druhém kole se přidělovaly ceny za páté až třetí místo. Mikrovlnou troubu darovanou firmou Bílé zboží, sušenky Vlnky a tričko Měšce si odnesla paní Panochová. Jedno euro, tričko Měšce a certifikát na 10 000 Kč převedených na euro čtvrtečním kursem od směnárny Exchange za čtvrté místo obdržel pan Pavelka a na třetím místě se s oranžovým kontem s 20 000 Kč, dvěma pomeranči a, jak jinak, tričkem Měšce umístil pan Petr Hatina.

Nejvyšší počet bodů získali pánové Vacarda a Kosobud, kteří se tímto probojovali do finále. Jejich úkolem bylo odkrýt název mezinárodní organizace pro finanční komunikaci („Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication – SWIFT“). Šťastnějším byl pan Vacarda, a proto se pan Kosobud musel spokojit s oranžovým kontem od ING Bank obtěžkaným částkou 30 tisíc korun českých, třemi pomeranči a tričkem Měšce.

Hlavní cenu, oranžové konto od hlavního sponzora soutěže ING Bank s částkou 40 tisíc korun českých, předal vítězi soutěže panu Pavlu Vacardovi z Českých Budějovic pan Martin Orság z ING. Samozřejmě nechyběly ani čtyři pomeranče a tričko Měšce.

dan_z_prijmu

Po ukončení soutěžní části večera začala část neoficiální, plná dobrého jídla a pití. Finalisté, hosté, i poradci se nezávazně bavili, a kdyby nepokročila doba, jistě by se bavili až dodnes.

Výhercům gratulujeme, sponzorům děkujeme, děkujeme též poradcům soutěžících a všem, kteří se soutěže Měšce zúčastnili, a přejeme stále plný Měšec.

Soutěžili jste ve velké soutěži Měšce?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).