Hlavní navigace

Aplikace Credit Card Alarm pohlídá vaše kreditky a jejich splátky

17. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pokud chcete mít pořádek ve splátkách kreditní karty či více karet, může být pomocí nová aplikace, která vám to usnadní.

Využívat bezúročné období na kreditní kartě je příjemné, ale nesmíte zapomenout včas poslat splátku. Pokud nemáte nastaveno 100% inkaso z kreditní karty, anebo kartu používáte jako úvěrový nástroj pro další financování, může se vám hodit aplikace Credit Card Alarm od českého vývojáře Adama Jůvy, který působí pod značkou The Smart Projects ve společnosti JKS Enterprise s.r.o. Aplikace je prozatím jen ve verzi pro Android.

V základní verzi aplikace umí pohlídat jednu kreditní kartu. Pokud potřebujete zadat dvě a více kreditek, jednorázově zaplatíte 60,50 Kč za odemčení této funkce, poté je můžete neomezeně přidávat.

Kromě samotné kreditky můžete přidat i doplňkové typy úvěrů na kartě. Tuto funkci ocení ti, kdo na kreditce používají ještě tzv. „úvěr v úvěru“ (typická je v tomto Citibank). Je to funkce na zaznamenání platby z kreditní karty, upřesňuje použití funkce Adam Jůva.

Bezpečnost, další operační systémy

Aplikace po vás nevyžaduje číslo karty a ani jej není kam uložit. Pro vaši lepší orientaci můžete zadat poslední 4 čísla karty, ale pokud místo nich zadáte třeba nuly, vše bude fungovat.

Aplikace má ve verzi 1.0.0 pro Android tato oprávnění:

  • Nákupy v aplikaci.
  • Vyhledávání účtů v zařízení.
  • Přijímat data z internetu.
  • Spuštění při startu.
  • Ovládání vibrací.
  • Zabránění přechodu zařízení do režimu spánku.
  • Úplný přístup k síti.
  • Zobrazování síťových připojení.

Momentálně bude aplikace pouze pro Android, v případě, že o ni budou mít uživatelé větší zájem, tak ji udělám i pro ostatní platformy, reagoval Adam Jůva na dotaz Měšce, zda bude i pro operační systém iOS, Windows Mobile nebo BlackBerry.

dan_z_prijmu

Zhodnocení

Pro začátek by stačilo rozlišovat mezi značkou karty a vydavatelem, v aplikaci se obojí míchá dohromady. Například chybí karty Diners Club, JCB a Union Pay a místo nich jsou karty „Citibank, BarclayCard US, U.S. Bank, Wells Fargo“ apod., což jsou vydavatelé karet. Vzhledem k tomu, že aplikace cílí i na zahraniční zákazníky, musí nabízet globální značky a rozlišovat mezi značkou a vydavatelem. Ten navíc může být jak bankovní, tak nebankovní. Značky karet budou opraveny v další aktualizaci, stejně jako nadpis vydavatel karty. Já se hlavně zaměřoval na funkčnost aplikace, potvrdil Měšci mladý vývojář chystanou aktualizaci.

Jde však o praktickou finanční aplikaci z dílny českého vývojáře. Pokud se bude dál vyvíjet, má šanci stát se dobrým pomocníkem v osobních financích. A protože jde o jeho první počin v oblastí finančních aplikací, uvítá další nápady uživatelů, co vylepšit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).