Hlavní navigace

Potraviny zdražily. O kolik platíme více v restauracích?

17. 2. 2012

Sdílet

Stejně jako kvůli zvýšené spodní sazbě DPH podražily potraviny v obchodech, zvýšila se cena také v tuzemských restauracích. V průměru platíme více o 4 %. Vyplývá to z průzkumu společnosti Sodexo, který přinesla ČTK.

Nejvíce zdražily restaurace v Praze a Ústí nad Labem, kde ceny vzrostly průměrně o 8 %. Nejméně se jídlo v restauracích zdražovalo naopak na Olomoucku, Zlínksu, Jihlavku, Liberecku a Královéhradecku. I přes to se ale ceny jídel zvýšily ve všech 11 velkých městech a jejich okolí, na která se průzkum zaměřoval.

Zatímco v Olomouci průměrná cena oběda letos vzrostla z 92 na 94 Kč, v Praze to bylo z 96 na 104 Kč. Ačkoli v Ústí vzrostla průměrná cena ze 71 na 77 Kč, přesto si Ústecko udrželo nejnižší průměrnou cenu oběda.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).