Hlavní navigace

Pečete si chleba doma? Pak ušetříte zhruba polovinu

9. 7. 2013

Sdílet

Zatímco kilový bochník konzumního kvasnicového chleba stojí v obchodech přibližně 25 Kč, upéct si takový chleba doma vyjde přibližně polovinu. Dokonce je možné upéct i domácí bochník z kvásku za 11 Kč. Největším nákladem při pečení je spotřebovaná elektřina, nejvýhodněji podle serveru PečemPecen.cz vyjde péct si chleba v domácí pekárně, kde náklady dosahují 3 Kč. Upéct si chleba v troubě však už stojí 10 Kč.

Výrazně se dá také podle serveru Kupi.cz ušetřit při nákupu surovin v akci, 1 kg pšeničné mouky je možné koupit od akčních 7,90 Kč po běžných 10,90 Kč. Žitná mouka se pohybuje v rozsahu 18,90 Kč až 24,90 Kč

Je však nutné dbát na to, že v ceně domácího chleba není zohledněna lidská práce: Upečení bochníku chleba v domácí pekárně nebo pecenu šumavy bez hnětení zabere do 30 minut čistého času. Většina domácích pekařů má navíc pečení jako svého koníčka, takže se jim vyplatí i při složitějších postupech. Je to podobné rozhodování jako mezi vařením doma a jídlem v restauraci, uvedla autorka pekařského blogu Maškrtnica.cz Juliana Fischerová. Další tipy, jak ušetřit za potraviny najdete v článku: 7 tipů, jak ušetřit na potravinách

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Nejčastěji se věnuje tématům z oblasti investování, financí a makroekonomie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).