Hlavní navigace

Pozor na e-maily z banky!

3. 3. 2006

Sdílet

Buďte obezřetní při obdržení e-mailu z banky. Pokud e-mail od banky neočekáváte a vyzývá vás ke kliknutí na uvedenou adresu nebo odeslání informací o vašem účtu, v žádném případě tak nejednejte. Jedná se o tzv. phishingový e-mail, jehož cílem je získat informace a přístup k vašemu účtu, o vaší kartě nebo o vaší identitě.

Zatímco dříve byly obdobné e-maily šířeny především v anglickém jazyce, stále častěji se objevují e-maily v jazyce českém. Do redakce se dostal dnes e-mail, jehož fiktivním autorem je Citibank, která s ním nemá nic společného a není jeho autorem. V případě, že si nejste jisti, zda se přeci jen nejedná o e-mail z vaší banky, kontaktujte banku telefonicky.

Text posledního zachyceného phishingového e-mailu:

Vážený kliente Citibank Online®,

03/02/2006 na Váš běžný účet byl přijat převod v cizí měně na částku ve výši 2000 . Se shodou s spotřebitelským souhlasem CitiBank® online, je potřeba potvrdit tento převod pro jeho úspěšné zařazení na Váš běžný účet.

Pro potvrzení platby Vás prosím o návštěvu programu ovládání Vaším účtem CitiBank® online a dále postupujte podle předloženého návodu. V případě nepřijetí potvrzení v průběhu 48 hodin, bude částka vracena odesílateli.

Pro vstup do programu CitiBank® online, klikněte sem >>>

S pozdravem
Služba CitiBank® Alerting Service

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šefredaktor odbormných komutních webů Poradci-sobě.cz a Realiťáci-sobě.cz. Šéf obsahu EMA data.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).