Hlavní navigace

Antimonopolní úřad šetří zvyšování poplatků stavebních spořitelen

15. 4. 2004

Sdílet

Úřad na ochranu hospodářské soutěže prošetřuje stavební spořitelny z důvodu podezření na uzavření kartelové dohody o zvyšování poplatků. Mohu potvrdit, že v dané věci bylo zahájeno správní řízení, řekl Kristián Chalupa, tiskový mluvčí Úřadu.

Stavební spořitelny kartelovou dohodu popírají. Žádný kartel neexistuje, řekla Klára Gajdušková, tisková mluvčí České spořitelny, které patří Stavební spořitelna ČS.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 4. 2004 8:00

    qwer (neregistrovaný)
    Státe, což takhle také změnit podmínky pro vyplácení státní podpory - příště jen přes stavební spořitelny, které si neúčtují za jediný roční výpis až 550,-Kč a možnost přecházet mezi stavebními spořitelnami i v průběhu spoření.
    Může mi někdo vysvětlitc, co je to poplatek za uzavření smlouvy? To jako platím za to, že budu 5 let ukládat peníze na účet s 3% úrokem?
  • 16. 4. 2004 8:42

    Docent (neregistrovaný)
    To je přece naprosto normální, že zcela náhodně přibližně ve stejnou dobu napadne magorment 3 spořitelen zavést nějaké poplatky, zcela náhodně velmi podobně pojmenované a samozřejmě i zcela náhodně v podobné výše :-)))).
  • 16. 4. 2004 11:10

    VlK (neregistrovaný)
    Vzdyt se vubec nejedna o kartelovou dohodu, vzdyt oni NEMOHOU zvysovat poplatky v prubehu trvani smlouvy... (http://www.spotrebitel.cz/index.php/article/view/6462)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šefredaktor odbormných komutních webů Poradci-sobě.cz a Realiťáci-sobě.cz. Šéf obsahu EMA data.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).