Hlavní navigace

Když jsem procitnul, došlo mi, že jsem v díře aneb Z deníku pojistného likvidátora

31. 12. 2012
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

Neberme se vážně alespoň dnes. Ekonomika letos moc důvodů k radosti nedala, to ale neznamená, že bychom se měli zapomenout smát.

Pojištění je mnoha lidem trnem v oku. A když ne obecně, tak často při plnění za škody z pojistných událostí. Přesto má i toto odvětví svou komickou stránku. My už jsme se pobavili. Pobavte se také. 

Allianz pojišťovna

Trable s autem

  • Když odjeli policajti, pozval mne viník nehody za leknutí na panáka. Pak ale začal vyžadovat, aby šla útrata také z mého.
  • Zůstal jsem stát před přechodem, protože chodci neustávali. Najednou ale zmizeli a zezadu na mne přirazila Octavia.
  • Myslím, že vina byla vzácně na obou stranách, já jsem tedy nemusil po té dámě tolik hledět, ale ona zase mohla blikat.
  • Škodu na automobilu uznávám, ale ohrazuji se proti tomu ublížení na zdraví, protože je známo, že sousedovi se spouští krev z nosu pořád, má asi tlak.

Z dopisu taxikáře

Milá pojišťovno, uznávám, že vám moje pojistná událost může připadat kuriózní. Trvám však na tom, že mi zapadly syrečky do sedačky, a protože auto stálo na slunci, smrdí teď jak tchoř. A já se ježděním živím!

Perličky z cest

  • O úrovni péče se tam nedá hovořit, i na to slepé střevo jsem je musel přivést sám.
  • Nevím, jestli to byly štěnice, nebo něco horšího. Jsem totiž alergická i na vinné mušky, natož na tu hrůzu v hotelu.
  • Nechtěné těhotenství rozhodně nebylo cílem mého zájezdu do zahraničí, osobně teď spíš uvažuji o náhradě za duševní trauma.

Domácí pohromy

  • Na stěnách i na stropě zůstaly ošklivé mapy, které jsme zachovali jenom kvůli vám.
  • Rozpálený bodec z grilu jsem bolestí vymrštil do záclon, za nimiž bylo okno, které tento žár nevydrželo.
  • Žádné cenné věci na chatě nezanecháváme, přesto byla odcizena grilovací souprava, horské kolo a manželčin zapomenutý náramek.

Česká podnikatelská pojišťovna

Extra dovážka

  • Klient: Potřeboval bych písemné potvrzení o tom, že nic nedlužím na úrazovém pojištění.
  • Operátor: Samozřejmě pane, napíšu žádost na příslušné oddělení, aby Vám toto potvrzení bylo zasláno.
  • Klient:A vy máte kdy cestu do Hradce?
  • Operátor:Jak to myslíte?
  • Klient: No, abych věděl, kdy mi to dovezete.

Zeťák mě zabije

  • Operátor: Poskytl Vám viník nehody nějaké finanční vyrovnání po nehodě?
  • Klient: Nechtěl.
  • Operátor: Majitelem vozidla jste přímo Vy?
  • Klient: Ne, zeťák… a ten mě zabije, až to zjistí… Myslíte, že to zjistí?
  • Operátor: Vzhledem k tomu, že je majitelem vozidla, obdrží od nás registrační dopis o nahlášené škodní události.
  • Klient: No tak to já mu to asi budu muset říct, co?

Nevěř technice

  • Operátor: Poprosím Vás o popis nehody, jak se nehoda stala?
  • Klientka: No já jsem jela po silnici a hodně hustě sněžilo, nic nebylo vidět. No tak jsem se řídila GPS. A ta mi ukázala zahni doprava. Tak jsem zahnula doprava a vjela jsem do vjezdu nějaké firmy. Vzhledem k tomu, že už měli po otevírací době, tak jsem se zastavila až o jejich zavřenou bránu. Dneska se nedá věřit ani technice…

Z deníku likvidátora aneb Drahá romantika

Zastavil jsem za autem pana X na červenou, asi tak 1,5 m. Čekali jsme na zelenou a na chvíli jsem se zaneprázdnil líbáním přítelkyně a ztratil jsem pozornost, pustil brzdu a auto se pomalu rozjelo kupředu. Po 1,5 m se dotklo nárazníkem nárazníku pana X a jemně s ním houplo. Na mém vozidle dopraskl nosník SPZ, který již před tím byl načatý. Na nárazníku pana X bylo několik málo vlasových škrábanců…jsem zásadně proti, že by např. byl jeho nárazník zlomen, nebo tak něco.


Archiv ČPP

Česká pojišťovna

Co se vám taky stalo?

  • Uklouznul jsem na trávě zahrady a upadl plnou vahou pozadím přímo na pařez po již dříve uříznutém stromu. Ještě dnes nemohu na té půlce spát.
  • Opravdu nevím, proč jsem upadl. Když jsem ale procitnul, pochopil jsem, že jsem v díře. 
  • Sousedovic pes mě zná a má mě rád. To mi alespoň celá léta tvrdili. Neumím si proto vysvětlit, proč se na mě nejprve podezřívavě koukal a pak dokonce vrhnul.  
  • Mou životní vášní je tanec. Při jedné obzvlášť divoké figuře jsem to nedotočil a ruplo mi v kříži.

Operátoři jsou také lidi

Slyšíme se? Já vás vůbec neslyším dýchat!

Když slova nestačí


Zdroj: Archiv ČP

ČSOB Pojišťovna

Mával, ale nezdravil

Slunce krásně hřálo, zastavila jsem u kraje sjezdovky, abych si chvilku odpočinula. Že mě ten rychle se blížící, něco křičící a mávající lyžař nezdraví, bylo jasné hned, co mě strhl s sebou na projížďku lesem.

Zloděj znalec

Zloděj musel být znalec, protože zmizela všechna moje cédéčka od Metallicy, zatímco manželčina zůstala bohužel na místě.

Narazil do mě sloup

Na silnici byl sníh. Přestože jsem jela velmi pomalu a navíc intenzivně brzdila, ten sloup se rychle přibližoval. Snažila jsem se mu vyhnout, ale v tom do mě z ničeho nic narazil.

Pomocník

Ještě můžeš! Volal na mě, když jsem ho požádal o pomoc při couvání s naloženým přívěsem za traktorem. Hned jak moje stodola spadla, došlo mi, že je Pepa pěkný blbec.

Geometrické obrazce

Na naší nové fasádě se přes noc objevily jisté geometrické obrazce. Takové ty kosočtverce… S novým pojetím fasády jsem nebyla vůbec spokojena. Kosočtverce neladily ani barevně, ani s celkovou koncepcí domu. A nakonec ještě odolávaly veškeré mé snaze o odstranění.

(Ne)účinná záchrana

Ano, sice pro mě přiletěla pobřežní stráž, ale ten otřes mozku mi byl způsoben až poté, co mě probudil zvuk lodní sirény parníku, který mi zkřížil cestu. Spadla jsem leknutím z matračky do moře a někdo z těch lidí na palubě po mně hodil záchranný kruh, který mě udeřil do hlavy. Následně jsem se začala opravdu topit.

Evropská cestovní pojišťovna

Na co cestovní pojištění nestačí?

  • Klienti hlásili poranění krčních obratlů vinou malého množství vody v bazénu. Při šetření jsme ale zjistili, že do onoho bazénu skákali z balkónu ve 3. patře hotelu.
  • Klient nahlásil pohmožděniny způsobené pádem v hotelové vaně, ale následně se ukázalo, že se v opilosti popral s jiným hotelovým hostem.
  • Muž požadoval pojistné plnění za léčebné výlohy během času, který strávil v zahraničí ve vazbě.

Pojišťovna České spořitelny

Relativita půlek

Při pádu na schodišti jsem dopadl na zadní část těla tak prudce (vážím asi 110 kg), že jsem si o hranu schodu dočasně rozpůlil pravou půlku… Každá z nových půlek byla za pár hodin větší než původně celá pr…

Aktivní domobrana

Cvičil jsem zacházení s nožem pro případ, že by se vrátili Rusáci. A to tak usilovně, že jsem si pořezal dva prsty.

Jak popisují úrazy samotní lékaři?

Dnes spadl do pasti podlého labradora. Skočil mu na jeho dobrácký výraz za plotem a nabídl mu svou mužnou ruku k čenichu. Pes ho okamžitě ochutnal.

Kooperativa pojišťovna

Udivená pojišťovna

Klient nahlásil, že mu nějaký pes znečistil exkrementy fasádu. Klient měl v rámci pojištění nemovitosti uzavřeno i pojištění proti vandalismu, proto jsme mu mohli škodu uhradit. Jen nás trochu překvapilo, že poškozena byla fasáda celé štítové zdi až ke střeše. Zřejmě měl dotyčný pes nějaké střevní problémy. 

Co by kamenem dohodil…

Operátor na call centru přijal hovor klienta, který ohlašoval pojistnou událost – dopravní nehodu, při které narazil do domu. Po krátké diskuzi, kdy klient popsal místo nehody, ho operátor požádal o chvilku strpení. Poté jen v pantoflích vyšel před budovu a přímo klientovi přinesl všechny potřebné formuláře a pomohl mu s jejich vyplněním…

Slavia pojišťovna

K dopravní nehodě došlo v přesněji nezjištěné době od 17. února 2012 do 18. února 2012 09:15 hod., kdy dosud nezjištěný řidič řídil osobní motorové vozidlo Škoda Felicie. Z dosud nezjištěných příčin vjel mimo komunikaci u budovy vysokoškolských kolejí v Liberci směrem k lávce pro chodce. 


Archiv Slavia pojišťovny

Parking u kolejí na Harcově

Během této jízdy s vozidlem sestoupal po delším vícestupňovém schodišti až k shora uvedené lávce. Zde poškozené vozidlo zanechal a z místa dopravní nehody utekl neznámo kam. Když byl majitel a uživatel vozidla zjištěn, byl telefonicky kontaktován policií, aby vozidlo odstranil z místa nehody. Uživatel vozidla však uvedl, že nemá náklady na odstranění vozidla. Policií bylo rozhodnuto, že pokud vozidlo neohrožuje průchod chodců, může být na místě dopravní nehody zanecháno. 

dan_z_prijmu

Wüstenrot pojišťovna

Za dobrotu na žebrotu

Při výjezdu z obce jsem nalezl přejetou slepici, kterou jsem hodil do auta pod sedadlo řidiče. Slepice ale nebyla zcela usmrcena a při jízdě obživla, což jsem pocítil na svých nohou. Když jsem vyjel na rovinu a zjistil, že v protisměru nic nejede, snažil jsem se slepici usmrtit a přehodit vedle sebe, což se mě nepovedlo. Slepice se zapasovala pod pedály. V tom momentu jsem zjistil, že jsem ztratil orientaci a havaroval do příkopu.

Pokud čtete tento článek v pracovní době, kterou musíte přečkat před oslavou příchodu Nového roku, doufáme, že jste našli v textu místo, které vás pobavilo, ukrátilo chvíli a lépe naladilo na večerní rej.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).