Hlavní navigace

Veselé Vánoce

24. 12. 2002
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Je Štědrý den. Úspory jsou utraceny, úvěry vyčerpány a dárky nakoupeny. Zbývá dokoupit posledních pár maličkostí, vycídit skleničky na štědrovečerní večeři a užívat si pohody v rodinném kruhu po nákupní horečce uplynulých týdnů.

Vánoce ztrácejí svůj klid, pokud ho neztratily již dávno. Jsme bombardováni reklamou, co všechno musíme svým blízkým pořídit a co si musíme přát, jen málokdo odolá lákavé nabídce vánočních „slev“ a „výhodných“ nákupů. Banky a splátkové společnosti si libují, jak se krásně rozvíjí úvěrový trh (lidé si opět půjčili více než loni), makroekonomové jsou nadšeni z růstu ukazatelů tažených námi, spotřebiteli, a Ježíšek s dědou Mrázem a panem Klausem mají plné ruce práce, aby správě zvolili obalový materiál rozvážených dárků.

Kéž se vám podaří prolomit tržní sílu Vánoc a usednete k rodinnému stolu s vypnutým mobilním telefonem a s klidným vědomím „dnes nemusím pracovat“.

Bohužel ne každý má stůl, ke kterému by mohl zasednout, a ne každý má rodinu, s níž by mohl tvořit kruh. Vzpomeňme na ně. Žijí sami nebo ve společenstvích, střechu nad hlavou mají z kartónu, ale i z pálených tašek, někteří z nich stojí vedle vás v tramvaji X-B, přišli o všechno nebo jen o jedinou osobu, na které jim záleželo a které na nich nezáleží, jsou vyloučeni ze společnosti nebo sedí s vámi u jednoho stolu. Vzpomeňte na ně, a pokud znáte to štěstí rodinného kruhu, radujte se.

Za redakci Měšce a zákulisní odbory pracoviště společnosti Internet Info, které pro vás Měšec připavují, vám přeji klidné Vánoce, splněná přání a

skoleni_15_4

plný Měšec

Petr Zámečník
šéfredaktor

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).