Hlavní navigace

Sociální banku České spořitelny povede Klára Gajdušková

27. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká spořitelna startuje projekt sociální banky. Ta bude bankou pro všechny, pro které jsou klasické bankovní služby a poradenství těžko nebo zcela nedostupné.

Vítězem tendru na jejího šéfa se stala Klára Gajdušková, která se své role ujme od září 2015.

Podle České spořitelny je projekt sociální banky logickým krokem, protože už od svého vzniku před téměř dvěma sty lety vždy aktivně podporovala společensky prospěšné aktivity – lidi na okraji společnosti, sport či umění. Sociální banka je vlastně návratem k našim kořenům. Banka pro ty, kterým bankovní služby a poradenství nejsou dostupné, tedy především pro lidi na hranici chudoby a organizace, které se o ně starají a pomáhají jim. Klára Gajdušková mnoho let vedla projekty ze sociální oblasti a veškerou společensky odpovědnou činnost banky. Jednomyslně jsme se tak shodli, že pod jejím vedením vznikne silná a fungující entita, cituje tisková zpráva Pavla Kysilku, předsedu představenstva České spořitelny.

Klára Gajdušková má zkušenosti z oblasti komunikace, sociálně prospěšné oblasti a z realizací nových projektů a programů. Pod jejíma rukama vznikla v roce 2000 profesionálně fungující firemní komunikace, velké úsilí vložila také do řízení reputace banky, společenské odpovědnosti firmy a dvou velkých nadací – je předsedkyní správní rady Nadace České spořitelny a místopředsedkyní největší nadace v ČR Nadace Depositum Bonum.

skoleni_15_5

Před příchodem do České spořitelny pracovala v médiích, od roku 1993 byla redaktorkou České tiskové agentury, od roku 1995 pak Thomson Reuters. Studovala angličtinu a politologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, andragogiku na Univerzitě Jana Ámose Komenského a psychologii na La Salle University ve Filadelfii.

Nový manažer Komunikace České spořitelny se v době publikace zprávy hledá.


Autor: Česká spořitelna

Klára Gajdušková

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).