Hlavní navigace

Jaké kuriozity letoš řešily pojišťovny? Pobavte se

31. 12. 2015
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

Oživlý potkan, hádající se děti, ale i vzteklý pes v Indii. Pojišťovny v roce 2015 řešily skutečné kuriozity.

Občas se i pojišťovny zasmějí nad pojistnými událostmi, které jejich klienty potkají. Rok je dlouhý, a tak se jich vždy nastřádá pěkná řádka. Pobavte se i vy tím, co vše lidé nahlašují v rámci pojistných událostí a za co žádají odškodné.

Na cestách se může přihodit ledacos…

Během cest do zahraničí může nastat mnoho situací, které by člověka nenapadly možná ani ve snu. Také ERV pojišťovna se v roce 2015 setkala hned s několika kuriozitami. Tady jsou některé z nich:

  • 40letá klientka spadla ze židle a zlomila si ruku, když večer před spaním chytala v hotelovém pokoji v Řecku komára.
  • Manželský pár při večerní procházce v Dominikánské republice okradli místní mladíci úplně o všechno včetně oblečení. Muž se nakonec vydal pro pomoc zahalený jen do listů místních rostlin. Jeho žena zatím čekala ukrytá za křovím. Za odcizené oblečení, hodinky a mobilní telefon pojišťovna vyplatila téměř 30 000 Kč.
  • Klientka utrpěla nepříjemné zranění, když chtěla na dovolené získat co nejhezčí fotku. Partner ji kvůli kompozici fotografie posouval stále dál, až žena sklouzla ze srázu a vyvrtla si kotník. 
  • 25letý klient si při jízdě na toboganu v Turecku ošklivě přiskřípl přirození a musela mu být zajištěna pomoc smluvního lékaře.
  • Cyklista si zlomil nos, pohmoždil si obličej a ruku, když se mu v Řecku před kolo připletl toulavý pes a on přeletěl přes řídítka. V nemocnici přiznal, že se plně nevěnoval řízení a ohlížel se za kolemjdoucími dívkami v bikinách.
  • 45leté klientce se staly osudné špagety, které upustil její syn na podlahu v hotelové restauraci v Egyptě. Uklouzla po nich a zlomila si ruku. 
  • Dva manželské páry byly na safari v Namibii pozorovat buvoly, kteří se splašili a začali klienty honit. Jeden z mužů při útěku upadl, zlomil si zápěstí a rozbil fotoaparát. Operace zápěstí stála více než 2000 EUR.

Na některé situace je ovšem i sebelepší cestovní pojištění krátké:

  • Klientka, které se při cestě letadlem na Seychely zpozdila o den zavazadla, chtěla po pojišťovně zaplatit i kadeřníka, protože v opožděném kufru měla i svou kulmu.
  • V Egyptě se dva klienti vsadili, kdo z nich vydrží déle pod vodou. Soutěžili tak vehementně, až se jeden z nich při vidině výhry přitopil. 
  • 32letý klient pod vlivem alkoholu běhal v Řecku nahý po hotelu a obtěžoval ostatní hosty. Přivolaná policie mu udělila pokuta za veřejné pohoršování. Po vystřízlivění nás klient důrazně žádal, abychom mu pokutu proplatili.

V pojišťovně Aegon řešili oživlého potkana

Likvidátoři v Aegon Pojišťovně se potýkali například s oživlým potkanem či nastraženými kaktusy. Zde uvádíme výběr těch největších kuriozit, které pojišťovna tento rok zaevidovala.

Jeden z klientů například uvádí: Když jsem odcházel do práce a upravoval se před zrcadlem, tak jsem se chtěl i náležitě ocenit a sám sobě jsem se uklonil. Hlavou jsem narazil prudce do zrcadla ústy a ulomil si kousek zubu a současně se o střepy pořezal na rtu.

Další klient se zase chtěl dostat do práce stůj co stůj: Kvůli zamčeným obou vchodových dveřím jsem pospíchal do práce, kde pracuji jako vrátný- informátor a jak jsem pospíchal, tak jsem skočil ze 3 metrů a polámal si obě nohy.

Nebezpečné může být i odklízení mrtvých hlodavců: Při odklízení potkana, v domnění že je mrtvý, hlodavec náhle ožil a kousl mě do palce levé ruky a způsobil mi tržnou ránu.

A nehody se klientům nevyhnuly ani v předvánočním čase: Při předvánočním úklidu jsem sundávala květiny z parapetu, mezi fialkami a begoniemi mam i pár darovaných kaktusů i ty jsem položila na podlahu a začala umývat okna. Když jsem seskočila ze židle na zem, tak jsem přímo skočila na ty kaktusy.

A pozor si dávejte i při běžné koupeli. Nedostatek pozornosti se vám může vymstít, jako tomuto klientovi: Při vylézání z vany jsem uklouzl po mokrém povrchu a narazil jsem rozkrokem na hranu vany, způsobil jsem si pohmoždění varlat a šourku.

Pojistné události se bohužel nevyhnuly ani dětem: Když jsem přijala za dětmi na chalupu k rodičům, přivezla jsem jim zákusky. Starší syn zákusky rychle uloupil a běžel s nimi přes zahradu do zahradního domku, kde se zamkl, v tom naběhla do dveří moje mladší dcera a začala se dožadovat zákusků bušením na skleněné dveře. Prorazila sklo a pořezala se na zápěstí.

Veselá hlášení Slavia pojišťovny

Zde uvádíme některé hlášené případy, které zaregistrovala Slavia pojišťovna:

  • Založila jsem omáčku a odběhla do obchodu pro koření. Cestou jsem potkala švagrovou, která mi nabídla zeleninu ze zahrady. Zašly jsme pro ni a na vaření jsem si vzpomněla, až když mi volali sousedé, že se z našeho bytu kouří.
  • Další klientka zase měla příliš lekavého psa: Můj pes ukradl jinému psovi gumový míček, pes po mém psu vyjel a ten leknutím míček sežral. Jeli jsme na veterinární stanici a snažili se vyvolat zvracení, ale bez úspěchu. Náš pes musel být operován a míček se podařilo vyjmout – byl zcela neporušený.
  • Jiní klienti nepočítali s rizikem, kterým mohou být psi v Indii: Na cestu do Indie jsme byli dobře vybavení, ale nepočítal jsem s tím, že mě tam kousne pes, který může mít vzteklinu.

A ještě jedna perlička, tentokrát ze zákaznické linky:

Operátorka: Máte po ruce zelenou kartu?

Klient: Ne, proč? My karty nehrajeme.

Perličky z Metlife

Jak je vidět, kost ze štědrovečerního kapra už zdaleka nepatří mezi nejčastější zdravotní problémy Vánoc. Mnohem častěji se objevují žlučníkové záchvaty, popáleniny nebo otřesy mozku. Nechybí ani zranění po pádu ze soba nebo lehký otřes mozku po zásahu špuntem od šampaňského. Neobvyklé vánoční úrazy eviduje i pojišťovna MetLife.

Ženy padají z oken, muži ze stromů

Likvidátoři pojišťovny jsou už údajně zvyklí na zlomeniny, které si ženy způsobí při mytí a zdobení oken. Máme evidované dokonce i vypadnutí z okna ven. Naštěstí v daném případě jen z menší výšky, a tedy s lehkými následky, říká Tereza Kůželová, tisková mluvčí MetLife pojišťovny. U mužů pak dominují úrazy při manipulaci s vánočním osvětlením a venkovními dekoracemi na domech nebo stromech. Evidujeme i zranění po pádu ze soba instalovaného na střechu rodinného domu, dodává.

Nebezpečné vánoční tradice

Samostatnou kapitolou jsou vánoční kuchyňské úrazy, především popáleniny a poranění způsobená nožem. Máme ve statistikách i případy, kdy došlo k popáleninám během lití olova a dokonce i úraz při házení botou, která trefila nepozorného člena rodiny do hlavy a způsobila mu lehký otřes mozku, popisuje Tereza Kůželová.

Netradiční případy z Allianz

Do hlášení škodních událostí se někdy dostanou skutečné perličky. Co přinesl letošní rok klientům i zaměstnancům Allianz pojišťovny?

Jednu z vtipných událostí zaslal Allianz pojišťovně Středočech, který, pokud už náhodou spisovatelem není, rozhodně na to má talent. V osudný den byly skvělé podmínky. Mrzlo jako blázen, vydal jsem se proto na rybník Žabakor. Povrch rybníka byl perfektně zmrzlý a při jízdě na bruslích jsem se kochal přírodou. Na to, že jsem 16 let nestál na bruslích, jsem válel skvěle. V osudové chvíli jsem si připadal, jako kdybych skočil trojitého odpíchnutého Rittbergera, avšak místo dopadu na brusle jsem dopadl na lebku. K tomu všemu se mi tam připletla ještě ruka a bylo hotovo. Dopad byl tvrdý. Připadal jsem si, jako kdyby mi dal Tyson pěstí a ještě mi u toho zlomil ruku, popsal klient životního pojištění sled nešťastných událostí. Z tržné rány na hlavě se hrnula krev proudem. Stačilo mít po ruce kyblíček a večer byla prdelačka. Poté jsem se vydal hledat lékařskou pomoc, zakončil své živé vyprávění.

Lezl okénkem z benzinky a zlomil si obě klíční kosti

Nešťastný konec měl i příběh dalšího klienta, který musel v osudný den dojet pro pohonné hmoty. Když jsem dotankoval, s hrůzou jsem zjistil, že u sebe nemám žádné peníze. Odskočil jsem si tedy na toaletu, abych nastalou situaci promyslel. Nenapadlo by mě, že pracovníci benzínky mě tam omylem zamknou. Muž se poté snažil z benzinové stanice vylézt malým okénkem. Jak jsem lezl po hlavě, spadl jsem a zlomil si obě klíční kosti.

skoleni_15_4

Za čerpadlem stál pózující pán bez plavek

Zajímavý zážitek si z likvidace pojistné události odnesl i jeden ze zaměstnanců Allianz pojišťovny, který se věnoval případu poškození čerpadla. Aby mohl posoudit, zda jde o likvidní nebo nelikvidní škodu, vyžádal si fotodokumentaci čerpadla. Fotografie, které nám pán poslal, byly přímo z napuštěného bazénu. Metr za tím čerpadlem stál pózující pán bez plavek. A když říkám pózující… u snídaně se na to zkrátka dobře nekoukalo. Dostáváme tedy i dokumentaci, kterou nepožadujeme, říká s úsměvem likvidátor Lukáš Turek. Ale čerpadlo bylo nakonec vyplaceno a škoda uzavřena.

Upřímný klient překvapil likvidátorku

A další bazénovou historku s údaji „navíc“ zažila ještě jedna zaměstnankyně Allianz. U odpovědnostního pojištění nám většinou hlásí škodu přímo pojištěný, ale vždycky chceme i vyjádření poškozeného. A tady u té škody nám pán dokonce prozradil, že náš klient poškodil fotoaparát při podvodním focení intimních partií své partnerky, uvádí metodička likvidace Hana Jurová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Psaním jsem skloubila své znalosti ze studií financí a žurnalistiky. Ráda se učím nové věci, tančím a běhám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).