Hlavní navigace

Internetové a mobilní bankovnictví GE Money Bank (galerie)

29. 12. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Vyzkoušeli jsme a nafotili internetové a mobilní bankovnictví GE Money Bank.

GE Money Bank je bankou orientovanou hlavně na spotřebitele a drobné podnikatele, přestože se umí postarat i o firmy. V nabídce pro spotřebitele má pět typů běžných účtů a podle jejich parametrů se odvíjí i poplatková politika:

V nabídce banky najdete 4 typy kreditních karet:

Samozřejmostí jsou úvěrové produkty a depozitní vklady. Všechny tyto bankovní produkty můžete ovládat pomocí internetového a mobilního bankovnictví.

Internetové bankovnictví

Internetové bankovnictví GE Money Bank patří mezi komplexní transakční nástroje, díky nimž nemusíte banku nijak zásadně navštěvovat. Přihlašujete se do něj pomocí uživatelského jména (lze jednou měsíčně změnit) a hesla. Následně každou transakci potvrzujete kódem SMS zaslaným na registrované mobilní číslo.

Kromě příkazů k inkasu můžete provádět jak všechny tuzemské platby, tak i platby zahraniční.

Příjemnou vychytávkou je individuální pojmenování transakcí a navazující správce domácích financí, který vám graficky zobrazí transakční historii a může vám výrazně pomoci s vaším domácím rozpočtem. Pokud si chcete pečlivě evidovat a třídit transakce podle typu výdajů, internetové bankovnictví GEMB toto pěkně ovládá.

Uživatelská příručka IB GEMB

Výpis z účtu si stahujete ve formátu PDF. V IB můžete ovládat i svoje debetní a kreditní karty včetně změny limitů nebo blokace. Můžete snadno dobíjet i předplacené karty mobilních operátorů O2, T-Mobile a Vodafone.

Z prostředí IB lze založit termínovaný vklad nebo spořicí účet a můžete požádat o vybrané úvěrové produkty. Banka vás bude navíc pravidelně zásobovat nabídkami na své další produkty a služby.

skoleni_15_4

Mobilní bankovnictví GE Money Bank je dostupné pouze pro operační systém Android. Pro iOS byla aplikace z obchodu stažena a klienti banky se musejí přihlašovat přes mobilní web https://m.internetbanka.cz. U mobilní aplikace však není o co stát. Pro základní používání banky v nouzi stačí, ale bavit vás to s ní příliš nebude. Je pomalá, nepamatuje si přihlašovací údaje a jde spíše o překlopení mobilního webu do aplikace než o aplikaci samotnou. Od jejího vytvoření nedošlo k žádné větší aktualizaci.

Mobilní aplikace pro Android pochází z dílny společnosti Cleverlance.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).