Hlavní navigace

Easy Money

2. 7. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Divíte se každý měsíc, jak je možné, že vám zbylo v peněžence zase o několik tisícovek méně, než jste si naplánovali? Připadá vám, že by se dalo s penězi naložit efektivněji? V tom vám může pomoci program Easy Money.

Program Easy Money 3.10 umožňuje alternativní řešení vedení osobních financí. Představuje systém shromažďující data ohledně veškerých příjmů a výdajů domácnosti během daného období, ať už jde o předem definované období nebo kalendářní rok.

Předností Easy Money je možná diferenciace jednotlivých výdajů na snadno definovatelné účty představující položky běžných příjmů a výdajů (potraviny, mzdy, oděvy atd.), popř. oddělené účtování v domácnosti a v zaměstnání. Zadávání některých pravidelných položek lze zautomatizovat. Program podporuje standardní vytváření a editování makra.

Dále program nabízí zpracovávání reportů zaznamenávajících finanční toky podle zadaných parametrů, které jsou doplněny absolutním, percentuálním a – v případě potřeby – i grafickým vyjádřením.

Celkově program Easy Money předvádí finanční transakce v podobné formě, v jaké je dostáváte na výpisu z banky. Jelikož si názvy účtů volíte sami, působí program na první pohled docela přehledně.

Programu firmy Waverly Street lze ale vytknou některé nedostatky. V prvé řadě nepůsobí příliš intuitivně a o jakémkoliv „user friendly“ nemůže být řeč. Chybí intuitivní ovládání editace záznamů (jde-li vůbec, při testování se ji nepodařilo přes nesčetné pokusy zprovoznit), takže uděláte-li chybu v novém záznamu (což není žádný problém), těžko se jí potom zbavíte.

Při instalaci programu je třeba zvolit řeč, kterou budete s programem komunikovat. Mezi světovými jazyky však ten český chybí. Je to pozoruhodné zvláště proto, že program češtinu plně podporuje a ke všem částkám automaticky doplňuje českou měnovou jednotku – Kč.

dan_z_prijmu

Další podstatnou vadou na kráse je fakt, že při vytváření nových kategorií příjmů a výdajů neslouží OK pro uložení záznamu, ale proti veškeré logice vás z nabídky naopak bez jakéhokoliv vysvětlení vyexpeduje. Pokud jde o tolik chválené reporty, tak není žádná legrace se k nějakému z nich bez podrobného návodu nebo zkušeností s podobným softwarem dopracovat.

Tabulka č. 70
Easy Money 3.10
Autor Waverly Street
Hodnocení na Slunečnici ****/5
Typ Trial 45
OS Windows 95/98/NT/2000/ME
Velikost 2,10 MB
DOWNLOAD

Program lze po stažení okamžitě používat a to po dobu 45 dní. Poté je možné pokračovat po zaplacení registračního poplatku, který činí 19 USD.

Zaujal vás program Easy Money?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).