Hlavní navigace

Čtyři tipy na platební karty, které vám snadno našetří na Vánoce

21. 11. 2011
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Komu by se před vánoci nehodily peníze navíc? Přinášíme tipy na akční nabídky, které vám vrátí peníze z nákupů.

Vánoce přicházejí, fronty v obchodech se zvětšují a peněženky hubnou. Kdo by nechtěl, aby to bylo naopak? Alespoň s poslední možností vám ale můžeme poradit. Banky ví, že na peníze slyšíte a proto čtyři z nich nabízejí akci, se kterou si můžete v předvánočním nákupním šílenství přilepšit.

ZUNO Bank nabízí tři stovky

ZUNO Bank nabízí od 1. listopadu do 23. prosince 2011 300 Kč novým klientům, kteří aktivují kartu banky a posléze s ní i poprvé zaplatí (nezáleží, jestli u obchodníka či na internetu). Do patnácti dnů od zúčtování první platby by vám měla banka 300 Kč připsat na účet.

V termínu trvání akce je tedy nutné založit prostřednictvím online žádosti svůj první korunový účet, aktivovat ho a požádat o vydání první debetní karty od ZUNO Bank. Po aktivaci karty byste pro bonus už měli jen zaplatit na internetu nebo u kteréhokoliv obchodníka na světě. Za platbu se pro tyto účely nepovažuje výběr z bankomatu, prostřednictvím služby cash bank ani cash advance. Všechny podmínky pro výplatu je nutné splnit do 23. prosince 2011.

Kromě této nabízí ZUNO Bank ještě další akci. Třeba pro ty klienty, kteří si založili konto ještě před 1. listopadem. Zde můžete soutěžit o iPad 2, iPhone 4 a iPod nano a na závěr i o dovolenou podle vlastního výběru za 150 000 Kč. Soutěže se může zúčastnit každý klient, který debetní kartou ZUNO Bank provedl či provede jakoukoli bezhotovostní transakci v období od 31. října do 18. prosince. O výherce se bude losovat.

Pokud za kalendářní týden provedete více bezhotovostních transakcí kartou, budete do losování zařazeni tolikrát, kolikrát jste s debetní kartou zaplatili.

O věcné ceny od společnosti Apple se bude losovat každý čtvrtek od 10. listopadu do 15. prosince 2011. Do čtvrtečních losování budou spadat ti uchazeči, kteří provedli transakci kartou v předcházejícím kalendářním týdnu. Zmíněnou dovolenou vyhraje uchazeč, který zaplatil kartou alespoň jednou během celé doby trvání soutěže. Hlavní výhra bude losována 22. prosince.

Banka výhru poskytne nejpozději do 90 dnů od splnění podmínek pro účast v soutěži.

S Equa bank si můžete „vydělat“ rovnou 4500 Kč

Equa bank připravila pro klienty rovnou dvě akce trvající od 7. listopadu do konce roku 2011.

První nabídka se zaměřuje na využití platební karty. Noví i stávající klienti obdrží během trvání akce 3 % z celkové částky provedených transakcí zpět na běžný účet. Pro výpočet odměny se akce dělí na termín od 7. do 30. listopadu a od 1. do 31. prosince.  Maximální částka, kterou si můžete prostřednictvím svých transakcí „vydělat“ za jedno období je 2250 Kč, minimálně vám banka připíše 10 Kč. Transakce, které vám budou na účet poukázány jako vrácené, stornované nebo refundované, se do výpočtu zahrnovat nebudou.

Odměnu Equa Bank připíše na váš účet nejpozději v průběhu následujícího kalendářního měsíce.

Banka si vyhrazuje právo do výpočtu odměny za daný měsíc nezahrnout takové typy transakcí, které představují prodej položek obchodníka prostřednictvím internetu a které jsou přímo směnitelné za hotovost, nebo slouží k nákupu virtuálních platebních prostředků, například: virtuální peníze v libovolné měně, herní žetony, peněžní poukázky, otevřená deposita, telegrafické převody, služby typu PaySec, MoneyBookers atd., upozornila banka v podmínkách k akci.

Dále Equa bank nabízí 3% úrok na termínovaném vkladu po dobu 6 měsíců. Zúčastnit se opět mohou noví i stávající klienti. Podmínkou pro zřízení termínovaného vkladu je vedení běžného účtu v korunách.

V den splatnosti připíše banka úrok na váš běžný účet nebo případně na opakovaný termínovaný vklad, který už se dále úročí podle vyhlášené úrokové sazby.

Doba splatnost termínovaného vkladu počíná běžet uložením částky v minimální výši 20 000 Kč. Vkladů je možné zřídit libovolné množství, maximálně ale do celkové výše 2 000 000 Kč. V případě překročení této částky má pak banka právo uplatnit na všech termínovaných vkladech úrok 1,9 % ročně.

Zřízení termínovaného vkladu se zvýhodněnou sazbou a získání odměny za platby debetní kartou není vzájemně podmíněno. Využít můžete buď jedné či obou akcí zároveň.

Za platbu kreditkou u GE Money Bank každý měsíc 500 Kč a chytrý telefon

Do konce roku běží také akce u GE Money Bank. Pokud pořídíte kreditní kartu MoneyCard Plus, získáte za každou platbu kartou po dobu 3 měsíců 10 % z nákupů zpět. Maximálně vám na tomto bonusu banka poukáže 500 Kč měsíčně. Současně získáte tuto kreditní kartu na 12 měsíců bez poplatku za vedení karty.

Pokud si s kreditní kartou pořídíte i účet Genius Optimal, získáte také telefon Samsung Galaxy Y. I tato nabídka platí do konce roku. Pokud byste nechtěli bankovní účet, ale dáte přednost pojištění auta, můžete si pro chytrý telefon pod stromeček dojít i k České pojišťovně. O podmínkách této akce si podrobněji přečtěte v článku: Chcete chytrý telefon od banky i pojišťovny zadarmo? Připlatíte si

skoleni_15_4

Komerční banka: kdo dřív přijde, …

Komerční banka zahájila akci na svou kreditní kartu MasterCard (A karta a Lady karta). Ta běží od 1. listopadu a končí 31. prosince. Pro prvních nových 50 klientů, kteří si kartu pořídí a zaplatí alespoň 300 Kč (počítá se i cash back), má banka připraven bonus 2000 Kč. Na dalších 150 klientů čeká bonus 1000 Kč. Dalších 250 klientů získá 500 Kč a zbylých 750 klientů pak 300 Kč.

Prostředky banka připíše na běžný účet vedený u Komerční banky během ledna 2012. Akce je určena novým klientům a netýká se těch, kteří uzavřeli první smlouvu o poskytnutí karty před prvním listopadem. Pokud za měsíc provedete s A kartou nebo Lady kartou platby v minimální hodnotě 3000 Kč, nebudete platit poplatek za vedení karty.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).