Hlavní navigace

Cestujeme bez peněz. NoCashTrip po česku můžete sledovat online

17. 7. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Jak se daří nepoužívat hotovost? Původně český projekt se stal součástí mezinárodní akce #NoCashTrip a bude sledovat použitelnost platebních karet.

Dá se cestovat (nejen) po Evropě s platební kartou bez hotovosti? To má zjistit náš Reality test 15 000 km s platební kartou. Všimli jsme si však, že nejsme sami, kdo se zajímá o cestování bez peněz. Shodou okolností ve stejnou dobu společně s námi v Itálii spustili projekt s názvem NoCashDay, který navazuje na aktivitu WarOnCash.

Proto jsme se spojili se italským zakladatelem projektu Gieronimo Emili, abychom si mohli předat informace a zkušenosti. Společnou myšlenku jsme následně přetavili do spolupráce a od pondělí 15. července 2013 se server Měšec.cz stal součástí aktivity #NoCashTrip. Jejím cílem je mj. zjistit použitelnost platebních karet v každodenním životě a cestování a popsat situace, kdy byla hotovost nezbytná.

A protože každý projekt potřebuje své příznivce, vznikl název #NoCashNaut (s podobným kořenem slova jako „astronaut“), který označuje jakéhokoli člověka, který někdy i pionýrskou metodou zkouší použitelnost bezhotovostního placení v praxi. Záměrně vynecháváme slova „platební karty“, protože bezhotovostně se dá platit i dalšími způsoby. Prvním českým „NoCashNautem“ se stal @dalich a jsme si jistí, že další budou přibývat.

Cestu můžete sledovat takřka online

Pokud máte cestovatelské srdce a chuť objevovat, můžete sledovat, jak se daří cestovat bez hotovosti. Plán českého „NoCashNauta“ je navštívít celkem 16 států a území:

Arménie, Ázerbájdžán/Náhorní Karabach, Gruzie, Gruzie/Abcházie, Maďarsko, Makedonie, Moldávie, Moldávie/Podněstří, Rumunsko, Rusko, Řecko, Slovensko, Ukrajina, Turecko, Srbsko/Kosovo, Srbsko

Zda se to daří a jak, můžete sledovat již nyní na socálních sítích. Hledejte hashtag s označením #NoCashTrip. Komunikace pod tímto hashtagem bude probíhat v anglickém jazyce, ale pokud budete psát česky, bude vám samozřejmě odpovězeno česky. Mimo uvedený hashtag je komunikace rovněž v češtině.

skoleni_15_5

Napište nám své postřehy

Chcete se přidat? Staňte se dalšími českými #NoCashNaut(y). Cestujte kamkoliv s platební kartou a napište, jak se vám daří neplatit hotově. Kde to bez hotovosti nešlo, anebo kde to s použitím platebních karet dřelo. Pro lepší rozlišení prosíme použijte v sociálních sítích hashtag #NoCashTripCZ

Psát můžete na naši stránku na Facebooku, na náš Twitter nebo přímo na níže uvedené kontakty v boxu.

Sledujte cestování s kartami na sociálních sítích přímo z cesty


Twitter – @dalich

Instagram – @dalich75

Tagboard – #NoCashTrip

První "NoCashNaut" s "NoCashCar" v Česku :-)
Autor: Dalibor Z. Chvátal

První „NoCashNaut“ s „NoCashCar“ v Česku :-)

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).