Hlavní navigace

5. narozeniny Měšce - vyhrajte medovník!

9. 1. 2006
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Včera oslavil finanční server Měšec své páté narozeniny. Je to především vaší zásluhou, že můžeme pravidelně přinášet zprávy a analýzy o finančním dění. Spolu s díky jsme vám připravili i malý dárek - zábavnou soutěž o pět medovníků. Co se za uplynulý rok na Měšci změnilo a co vás čeká v roce příštím?

Stalo se v uplynulém roce

Není roku, kdy by se na Měšci něco nedělo. Ten uplynulý sice nepřinesl zcela novou podobu finančního serveru, ale beze změn tvář Měšce nebyla. Nezměnila se jen titulní stránka, ale zásadní proměnou prošly „sekce“ – tématicky sdružené oblasti (např. Účty a karty, Daně a stát…). Nově obsahují články a aktuality o pojednávající daných oblastech a přehledný rozcestník.

Mesec - starsi
Mesec - soucasny
















Vlevo: Minulá podoba titulní strany Měšce.
Vpravo: Současná podoba titulní strany Měšce.

Grafická podoba ale není to, co tvoří Měšec Měšcem. Změny se udály i na poli obsahu. Novinkou je rubrika „Dění v ekonomice“, v níž naleznete aktuální i historická data o vývoji české ekonomiky, včetně vysvětlení jejich významu.

Zároveň jsme připravili dvě studie – první o zabezpečení internetového bankovnictví, na které spolupracoval finanční server Měšec.cz se sesterským serverem o Linuxu Root.cz (Měšec.cz: Analýza zabezpečení internetového bankovnictví v České republice (PDF 617521 bytů)), ve druhé jsme analyzovali nebezpečí rostoucího zadlužení v České republice (Měšec.cz: Studie o zadluženosti českých domácností (PDF 1710972 bytů)). A připravujeme další.

Tradiční dvě velké čtenářské ankety proběhly v únoru a v listopadu – v únoru jste hlasovali v anketě o Nejlepší finanční reklamu roku 2004 a v listopadu o nejoblíbenější finanční instituci roku Zlatý Měšec 2005. A kdo vyhrál?

Výsledky soutěže Nejlepší finanční reklama roku 2004
Hlasování veřejnosti Hodnocení odborné poroty
1. Česká spořitelna 1. Česká spořitelna
2. Komerční banka 2. Raiffeisenbank
3. Česká pojišťovna 3. ČSOB
4. GE Money Multiservis 4. ING
5. eBanka 5. Komerční banka
Nejoblíbenější finanční instituce roku 2005
Pořadí Finanční instituce
1. Česká spořitelna
2. Česká pojišťovna
3. Českomoravská stavební spořitelna
4. Poštovní spořitelna
5. ČSOB

Měšec – to jsou především lidé, kteří pro vás píší a zjišťují informace. V loňském roce jsme přivítali v našich řadách nové posily. V polovině roku redakci Měšce obohatila Hana Šebelová a na jeho sklonku přibyl Petr Hlaváč, který se dosud věnoval přípravě sekce o firemním bankovnictví. Nemohu zapomenout ani na další nové redaktory – externí dopisovatele a mezi nimi Jana D. Kláštereckého, Tomáše Nesnídala, Jiřího Nápravníka a Jana Vintera.

Narozeninová soutěž a nová sekce o firemním bankovnictví

Dnes probíhá oslava narozenin finančního serveru Měšec.cz – a v rámci ní jsme pro vás připravili malý dárek: soutěž k 5. výročí. Stačí odpovědět na 5 otázek a získáte možnost vyhrát jeden z 5 medovníků. Hlasovat můžete 5 dnů – až do pátku. A aby pětek nebylo málo, 5. z vylosovaných obdrží speciální bonus.

Narozeninová soutěž o 5 medovníků – vyzkoušejte si, jaký máte základní finanční přehled, a vyhrajte báječný dort!

Dnes jsme také spustili zbrusu novou sekci – Firemní bankovnictví. Naleznete v ní informace o firemních a profesních účtech, platebních a charge kartách, kontokorentních, provozních, investičních a hypotečních úvěrech, včetně obsáhlé databáze produktů z daných oblastí, čítající stovky položek. Připravili jsme též nástroje pro snadné porovnání nabídek a cenová srovnání.

Samozřejmě, že se nejedná o poslední novinku v tomto roce. Chystáme řadu dalších vylepšení, takže se máte na co těšit. Věřím, že to budou příjemná a užitečná překvapení.

Čekají nás také pravidelné ankety – již v únoru budete moci rozhodnout, která finanční reklama získá nejvyšší ocenění ve čtvrtém ročníku ankety o Nejlepší finanční reklamu roku 2005. Přehlídka je pestrá, a jak jsem měl možnost shlédnout reklamní klipy, bude z čeho vybírat. Vyvrcholením letošního roku pak bude čtvrtý ročník ankety o nejoblíbenější finanční instituci Zlatý Měšec 2006 v listopadu letošního roku.

Závěrem

Vzpomínáte si, jak jste rostli, když vám bylo pět? I my rosteme – a jen díky vám, našim čtenářům. A nerosteme o 106, ale o rovných 110 %! Stránky našeho serveru navštíví během měsíce 150 tisíc návštěvníků. V meziročním srovnání se jedná o nárůst o 110 %, což je vzhledem k celému Internetu rozhodně nadprůměrný výsledek, komentoval výsledky návštěvnosti Ján Simkanič, Product Manager společnosti Internet Info, která je vydavatelem finančního serveru Měšec.cz. Do puberty máme ještě daleko, a tak snad porosteme podobně i v dalších letech. Děkujeme vám. Díky patří též všem autorům, kteří Měšec.cz obohacují svými příspěvky, a našemu zázemí, které sice není vidět, ale bez něhož by Měšec vycházet nemohl.

A přání Měšci k narozeninám? Jako se mezi lidmi stále dokola přeje hodně zdraví a štěstí a nikomu nevadí opakování stále stejného, i já zopakuji přání z minulého roku: Přejeme si, abyste nám zachovali svou přízeň. Mohu vám slíbit, že pro to uděláme maximum.

skoleni_15_4

Za redakci finančního serveru Měšec.cz

Petr Zámečník
šéfredaktor

Zúčastníte se narozeninové soutěže o 5 medovníků?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).