Hlavní navigace

Daň z příjmů a daňové přiznání na poslední chvíli

28. 3. 2006

Sdílet

Máte povinnost podávat daňové přiznání nebo chcete-li využít společného zdanění manželů a ještě jste daňové přiznání nepodali? Nevíte jak na to? Pak vězte, že jsme pro vás připravili celou řadu článků a nástrojů, které vám s tím pomohou.

Nezapomeňte! Termín podání daňového přiznání je již tento pátek! Termín daňového přiznání si můžete prodloužit tím, že vám ho bude zpracovávat daňový poradce. V takovém případě ale tuto skutečnost musíte finančnímu úřadu do pátku oznámit.

Daně musíte zaplatit ve stejném termínu, v jakém podáváte daňové přiznání, tedy opět do tohoto pátku. A jak daně zaplatíte? To se dočtete v článku Ondřeje AntošeJak platit daně a poplatky?“. Pár věcí byste ale měli vědět:

Podáním daňového přiznání a zaplacením daní ale povinnosti osob samostatně výdělečně činných nekončí. Do 8 dnů po podání daňového přiznání musí podat přehled zdravotní pojišťovně a do 30. dubna správě sociálního zabezpečení. Více se o povinnosti a způsobu placení sociálního a zdravotního pojištění dočtete v článcích:

Jak už poslední výše uvedený článek napovídá, ani pak nekončí povinnosti OSVČ – musí platit zálohy zdravotního a sociálního pojištění.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šefredaktor odbormných komutních webů Poradci-sobě.cz a Realiťáci-sobě.cz. Šéf obsahu EMA data.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).