Hlavní navigace

Raiffeisenbank reagovala na pokles úrokových sazeb

1. 2. 2005

Sdílet

Raiffeisenbank a.s. reagovala na pokles úrokových sazeb na mezibankovním trhu a s účinností od dnešního dne snižuje úrokové sazby hypoték fixovaných na jeden rok a pět let. Banka tak i nadále zlevňuje úročení hypotečních úvěrů a v současné době patří její úrokové sazby mezi nejnižší na trhu.

Nejnižší úroková sazba pro hypotéky fixované na 5 let klesá od 1. února na 4,39 procenta z dosavadních 4,50 procenta. Splátka průměrného úvěru tak zlevní o několik set korun. Hypotéky s pětiletou fixací přitom klienti využívají nejčastěji, představují přibližně třetinu ze všech poskytnutých hypoték.

Raiffeisenbank a.s. snižuje rovněž úročení hypoték s nejkratší možnou dobou fixace, tedy se sazbou stanovenou na jeden rok. Tato sazba se dostává pod tři procenta a aktuálně činí 2,97 procenta oproti předchozím 3,25 procenta.

Pokles úrokových sazeb se dotkne všech typů úvěrů, klesne tedy rovněž úročení např. u úvěru na 90 procent nemovitosti či u tzv. americké hypotéky. Raiffeisenbank tak dále pokračuje ve snižování úrokových sazeb hypotečních úvěrů. Od počátku roku již banka zlevnila půjčky u úvěrů na 3,10 a 15 let.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).