Češi se obávají, že zavedení EET bude mít vliv na ceny jídel v restauracích a dojde tak ke zdražení. Myslí si to 40 % Čechů. Pouhá 3 % věří, že by se případné zavedení vyšších cen promítlo v lepší kvalitě jídel. Vyplynulo to z průzkumu společnosti Septim.cz.
Někteří provozovatelé restaurací zdražování zvažují. Ze zkušeností a komunikace s našimi klienty odhadujeme, že po zavedení EET zdraží až polovina z nich, a to v průměru o 20 – 30 %. Celá řada se zdražováním už dokonce pomalu začala,
říká Zbyněk Švec, zakladatel pokladního systému Septim.cz.
40 % respondentů si myslí, že kvalita jídla i přes případné zvýšení cen zůstane beze změny. Se zhoršením kvality počítá 8 % Čechů.
Více informací o Elektronické evidenci tržeb naleznete v seriálu článků na webu Podnikatel.cz