Hlavní navigace

Zlatý Měšec 2006: Vítězí ČSOB

8. 12. 2006
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

Anketa Zlatý Měšec 2006 zná své vítěze. Absolutní prvenství patří ČSOB, která zvítězila též v kategorii "Banka". Skupina ČSOB bodovala i v dalších kategoriích, ale mnohde o vítězství přišla. Jak dopadly další výsledky ankety a kdo získal letenky ve čtenářském slosování? Jak proběhl slavnostní večer?

Čtenářská anketa Zlatý Měšec již ve svém čtvrtém ročníku „hostila“ finanční instituce z devíti oborů. Chtěli jsme přizvat odbornou porotu. A krásnou. Ale my jsme řekli: Ne! A ponechali anketu i nadále ryze čtenářskou, neboť kdo jiný by mohl o oblibě finančních institucí rozhodnout lépe než čtenáři – klienti finančních institucí.

Odborníky z finanční oblasti jsme ale nenechali zahálet a pozvali je na slavnostní vyhlášení ankety, které se konalo ve včerejších večerních hodinách v restauraci Mánes za účasti první slovenské superstar a objevu roku slovenského Slavíka 2005 Kataríny Koščové a vtipného průvodcovství moderátora Jakuba Železného.

Po úvodní písni Kataríny a úvodním slovu výkonného ředitele společnosti Internet Info, vydavatele finančního serveru Měšec.cz, Jána Simkaniče, a šéfredaktora finančního serveru Měšec.cz, pořadatele ankety Zlatý Měšec, Petra Zámečníka, kdy již vrcholila napjatá atmosféra a nervozita zástupců finančích institucí stoupala na hranici varu, poděkoval Jakub Železný partnerům a mediálním partnerům ankety.

Zlatý Měšec 2006 - vyhlášení I.

Vyhlášení výsledků a předání ocenění

Nastala dlouho očekávaná chvíle. První kategorií, která poznala své vítěze, byla „Leasingová společnost“. Význam leasingu je nepopiratelný. Objem leasingových smluv v loňském roce přesáhl 100 mld. Kč bez DPH a jen za první tři čtvrtletí letošního roku vzrostl o více než 17 % proti stejnému období roku 2005.

Předání první ceny se ujal Petr Zámečník, šéfredaktor finančního serveru Měšec.cz. Ocenění jeho rukou převzala Jiřina Tapšíková, jednatelka vítězné leasingové společnosti ŠkoFIN. Škofin je jednou z největších leasingových společností v ČR a každý čtvrtý automobil, který vyjíždí na české silnice, je financován prostřednictvím této společnosti.

Nejoblíbenější leasingová společnost
Pořadí Leasingová společnost
1 ŠkoFIN
2 ČSOB Leasing
3 GE Money Auto
4 CAC LEASING
5 Raiffeisen – Leasing

Vyhlášení výsledků v kategorii „Společnost splátkového prodeje“ se ujal Petr Kučera, místopředseda představenstva a výkonný ředitel Czech Credit Bureau – společnosti provozující několik registrů dlužníků v Česku a na Slovensku. A vítěz? Společnost, která je největším poskytovatelem nebankovních půjček v ČR – GE Money Multiservis. Ocenění převzal Charlie Coode, předseda představenstva a generální ředitel společnosti.

Nejoblíbenější společnost splátkového prodeje
Pořadí Společnost splátkového prodeje
1 GE Money Multiservis
2 Home Credit
3 Cetelem, ČR
4 Essox
5 Toyota Financial Services Czech

Když si uvědomíte výši splátky úvěru či leasingu, mnohdy potřebujete vyhledat lékařskou pomoc. A kdo vám to zaplatí? Zdravotní pojišťovna. Jako třetí v pořadí proto vyhlásil po hudebním předělu výsledky v kategorii „Zdravotní pojišťovnaMichael Vít, hlavní hygienik ČR a náměstek ministra zdravotnictví.

Výherce v kategorii zdravotní pojišťovna byl vzhledem k letošním událostem a překotným změnám jistě překvapením. Stala se jím Všeobecná zdravotní pojišťovna, která po sporech s minulým ministrem zdravotnictví doznala změnu ve vedení. Včera cenu převzal Jaromír Jungbauer, náměstek ředitele VZP ČR pro pojistné služby klientům.

Nejoblíbenější zdravotní pojišťovna
Pořadí Zdravotní pojišťovna
1 Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR
2 Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví
3 Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR
4 Vojenská zdravotní pojišťovna ČR
5 Česká národní zdravotní pojišťovna

Kategorie „Obchodník s cennými papíry“ zahrnuje nejen klasické obchodníky s cennými papíry, ale také organizátory trhu, kteří umožňují drobné klientele přístup k obchodování bez prostředníka. Ocenění předal Vladimír Pikora, hlavní ekonom Next Finance, nezávislé analytické a konzultační společnosti, do rukou Jiřího Vodičky, ředitele pro strategii a marketing, vítězi čtenářského hlasování – společnosti RM-Systém

RM-Systém je organizátor mimoburzovního trhu s cennými papíry, který umožňuje zobchodovat i akcie, které se na Burze cenných papírů neobchodují, což oceňují především drobní akcionáři z dob kupónové privatizace.

Nejoblíbenější obchodník s cennými papíry
Pořadí Obchodník s cennými papíry
1 RM-Systém
2 Patria Direct
3 BrokerJet, on-line broker České spořitelny
4 Fio, burzovní společnost
5 Atlantik FT

Jednou z nejperspektiv­nějších oblastí zhodnocování úspor široké vrstvy obyvatel je bezesporu kolektivní investování. Jen v podílových fondech byl k 30. září 2006 spravován majetek v hodnotě bezmála 250 mld. Kč. Vyhlášení výsledků ankety v kategorii „Investiční společnost“ se ujal člověk nejpovolanější – Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha. Ocenění převzal za vítěznou ČSOB Investiční společnost Jan Barta, generální ředitel a člen představenstva společnosti, která je největším vydavatelem zajištěných fondů v ČR a nabízí více než 150 fondů různých strategií ze skupiny ČSOB/KBC.

Nejoblíbenější investiční společnost
Pořadí Investiční společnost
1 ČSOB Investiční společnost
2 ČP Invest, investiční společnost
3 Investiční společnost České spořitelny
4 ING INVESTMENT MANAGEMENT (ČR)
5 Credit Suisse Asset Management investiční společnost

Ač není zatím jasno ve státní koncepci penzijní reformy, je více než zřejmé, že spolehnout se na státní důchod znamená odsoudit se ke stáří v chudobě. Proto roste i význam společností z kategorie „Penzijní fond“, v níž vyhlásil výsledky Pavel Řežábek, vrchní ředitel ČNB, člen bankovní rady České národní banky, která pod svůj dohled penzijní fondy v letošním roce přijala. Ocenění získal největší český penzijní fond podle počtu klientů, Penzijní fond České pojišťovny, za nějž ho převzal Petr Brousil, ředitel marketingu a podpory prodeje a tiskový mluvčí fondu.

Nejoblíbenější penzijní fond
Pořadí Penzijní fond
1 Penzijní fond České pojišťovny
2 ČSOB Penzijní fond Progres, člen skupiny ČSOB
3 ING penzijní fond
4 Winterthur penzijní fond
5 Penzijní fond České spořitelny

Po hudebním předělu Kataríny Koščové přišly na řadu nejpopulárnější kategorie – stavební spořitelna, banka a pojišťovna.

Předání ocenění v kategorii „Stavební spořitelna“ se chopil Tomáš Prouza, bývalý náměstek ministra financí, člověk, který stavební spoření provětral a jehož zásluhou nemohou stavební spořitelny zvyšovat poplatky dle libosti. A koho jménem čtenářů Měšce ocenil? Českomoravskou stavební spořitelnu, největší stavební spořitelnu v ČR se 2 miliony klientů a bilancí 130,1 mld. Kč, která ji řadí do pětice největších bank. Cenu převzala Veronika Loosová z oddělení public relations.

Nejoblíbenější stavební spořitelna
Pořadí Stavební spořitelna
1 Českomoravská stavební spořitelna
2 Modrá pyramida stavební spořitelna
3 Raiffeisen stavební spořitelna
4 Stavební spořitelna České spořitelny
5 Wüstenrot – stavební spořitelna
Zlatý Měšec 2006 - vyhlášení II.

Na rozdíl od loňského roku pojišťovny letos zažívají žně – v ČR i zbytku světa se nevyskytla jediná vážnější pojistná událost a i hurikánová sezóna byla mírná; bohužel jsme si zapomněli pojistit vznik regulérní vlády po letošních parlamentních volbách. Ocenění v kategorii „Pojišťovna“ z rukou Jana Čamka, PR manažera a tiskového mluvčího společnosti SkyEurope, partnera ankety, převzala Gergana Sotirová, ředitelka odboru marketingové podpory České pojišťovny.

Nejoblíbenější pojišťovna
Pořadí Pojišťovna
1 Česká pojišťovna
2 Kooperativa, pojišťovna
3 ČSOB Pojišťovna
4 Allianz pojišťovna
5 Generali pojišťovna

Zřejmě nejsledovanější kategorií je kategorie „Banka“. Předání ocenění jsme svěřili do rukou bojovníka za transparentní a nízké bankovní poplatky Patrika Nachera, provozovatele serveru Bankovnípoplat­ky.com a autora ankety o Nejabsurdnější poplatek, která byla jedním z motivů ke zrušení některých bankovních poplatků v řadě bank. Ocenění z jeho rukou převzal za vítěze kategorie Pavel Tománek, ředitel komunikace skupiny ČSOB.

Nejoblíbenější banka
Pořadí Banka
1 ČSOB
2 Česká spořitelna
3 eBanka
4 GE Money Bank
5 Komerční banka

Pan Tománek se posadil jen na hudební předěl skvělé Kataríny Koščové a krátkém intermezzu a již byl znovu zván na pódium Jánem Simkaničem a Petrem Zámečníkem, aby převzal i ocenění nejvyšší v kategorii „Nejoblíbenější finanční instituce roku 2006“. ČSOB, která spravuje téměř 600 mld. Kč aktiv a jejíž finanční skupina byla nejúspěšnější v letošním ročníku ankety Zlatý Měšec, je největší bankou podle objemu spravovaných aktiv a druhou největší podle počtu klientů.

Zlatý Měšec 2006 - vyhlášení III.
Nejoblíbenější finanční instituce roku 2006
Pořadí Finanční instituce
1 ČSOB
2 Česká pojišťovna
3 Česká spořitelna
4 Českomoravská stavební spořitelna
5 GE Money Bank

Slavnostní večer zakončila Katarína Koščová nádhernou písní. Všem výhercům gratulujeme a všem finančním institucím přejeme hodně zasloužené obliby jejich klientů.

Čtenářské slosování o ceny

Ani hlasující čtenáři nezůstali s prázdnou. Vylosovaných 20 hlasujících si rozdělilo ceny od partnerů ankety. Všem vylosovaným gratulujeme a všem hlasujícím (minulým i příštím) přejeme hodně štěstí nejen ve slosování.

dan_z_prijmu

Výherci slosování
Pořadí Cena Výherce
1 Zpáteční letenka pro 2 osoby Pavel Oslejšek
2 Set-top-box Mascom MC 1300T Radana Vaňková
3 Set-top-box Umax DVB-T box Chili Terra TX1300 Milan Kozák
4 MP3 přehrávač Oxygen MXM 111 GB 1 FM Coralloid Linda Venosová Ing.
5 MP3 přehrávač Oxygen MX 381 MB 256 Barrel Radek Konkol
6 MP3 přehrávač Oxygen MX 381 MB 256 Barrel Libor Pavelek
7 Neon Red Pro Powerball Vítězslav Přibyl
8 Roční předplatné časopisu Osobní finance Marie Krejčí
9 Roční předplatné časopisu Osobní finance Petr Davídek
10 Roční předplatné časopisu Osobní finance Ondřej Horák
11 Roční předplatné časopisu Osobní finance Andrea Snoblova
12 Roční předplatné časopisu Osobní finance Eliška Kratochvílová
13 Tričko serveru Měšec.cz Vlasta Sikorová
14 Tričko serveru Měšec.cz Gabriela Marčáková
15 Tričko serveru Měšec.cz Hana Dušková
16 Diář pro rok 2007 od sdružení Máme otevřeno? Marek Dlouhý
17 Diář pro rok 2007 od sdružení Máme otevřeno? Blanka Nová
18 Diář pro rok 2007 od sdružení Máme otevřeno? Lenka Rácová
19 Diář pro rok 2007 od sdružení Máme otevřeno? Pavel Franc
20 Diář pro rok 2007 od sdružení Máme otevřeno? Alena Rundová

Poděkování partnerům ankety

Děkujeme též všem partnerům ankety. Bez jejich podpory by bylo jen velmi obtížné anketu uspořádat v takovém rozsahu.

Hlavním lákadlo pro hlasující čtenáře, zpáteční letenku dle vlastního výběru pro dvě osoby, věnovala společnost SkyEurope. Partnery ankety jsou dále server o digitálním vysílání DigiZone.cz a internetový obchod Obchodní dům.cz. Partnerem kategorie Banka se stal server BankovníPoplat­ky.com. Mediálními partnery jsou Rádio Česko, časopis Osobní finance a server FinExpert.cz.

Partneři ankety

Sky Europe

DigiZone.cz

Obchodní dům

Bankovnipoplatky.com

Mediální partneři

Rádio Česko

Osobní finance - logo

FinExpert.cz

Podporujeme

Logo_Máme otevřeno

Hlasoval/a jste v anketě Zlatý Měšec 2006?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).