Hlavní navigace

Získejte slevy za placení mobily a bezkontaktní placení

24. 6. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Karetní společnosti a vydavatelé karet podporují nové technologie akcemi, s nimiž můžete ušetřit. Ne všechny jsou naplánované bezchybně, ale mohou být dobrým začátkem pro další, lépe mířené akce.

V některých severních italských městech se stále můžete setkat s podpůrnou akcí pro bezkontaktní placení: při bezkontaktní platbě dostanete u McDonald´s navíc kávu nebo kuřecí nugety. V Česku taková globální slevová nabídka není, ale i přesto můžete při používání mobilu jako platebního nástroje ušetřit. Do dokonalosti mají některé nabídky slev daleko, na srdci vás ale může hřát, že jde jen o začátek.

Železnice: 3 % na jízdné

3% sleva za nákup jízdenek na eshopu Českých drah
Autor: České dráhy

3% sleva za nákup jízdenek na eshopu Českých drah

Prozatím časově neomezená akce umožňuje všem držitelům karet získat 3 % slevu na jízdenky Českých drah. Potřebujete chytrý mobil s aplikací MasterCard Mobile a jízdenku zaplatit právě pomocí této aplikace. Automaticky při platbě získáváte 3 % slevu, která se vám promítne do ceny jízdného. Sleva platí na vnitrostátní jízdenky (s výjimkou akčních jízdenek SporoTiket Česko, ČD Promo, traťových jízdenek a aplikací na In-kartě).

Dlužno dodat, že České dráhy nabízejí 3 % slevu automaticky pro všechny své zákazníky nakupující na eshopu ČD, takže pro slevu nemusíte aplikaci MasterCard Mobile stahovat a můžete platit jakoukoli kartou. Podmínka slevy s MasterCard Mobile je tak jen chytrý marketingový chyták.

Samsung Galaxy S III se slevou

(Nejen) klienti GE Money Bank mohou využít nabídku zakoupit mobilní telefon Samsung Galaxy S III mini za 5999 Kč. Stačí, když pošlete e-mail na adresu obchod-samsung zavinac setos.cz, uvedete své jméno, adresu a identifikační kód GEMB2013. Akce platí do 15. července 2013, nebo do vyprodání zásob.

Nabídka má ale dvě trhliny. Pikantní je, že telefon, který má sloužit k rozvoji a podpoře mobilního placení, vám přijde na dobírku (+90 Kč) a je možné jej platit pouze v hotovosti. Druhou vadou na kráse je jeho cena, nový S III mini lze koupit již okolo 5600 Kč, byť nejde o oficiální českou distribuci.

Samsung Galagy S III mini za zvýhodněnou cenu
Autor: GE Money Bank

Samsung Galagy S III mini za zvýhodněnou cenu

15 % za nákupy v hobby marketu

V uplynulém týdnu od pondělí 17. 6. do neděle 23. 6. 2013 bylo možné využít 15 % slevu na nákup v hobby marketech OBI. Stačilo za nákup zaplatit bezkontaktní kartou PayPass nebo mobilním telefonem s NFC/PayPass. Slevu bylo možné využít pouze 1× denně, ale kontrolovat frekvenci nákupů šlo dost obtížně. Sleva neplatila na dárkové karty, jakékoli služby poskytovaných v prodejnách OBI (např. půjčovna nářadí a přívěsných vozíků, šicí služby) a na tabákové výrobky.

Přestože jde o akci psanou v minulém čase, lze reálně očekávat, že obdobná slevová akce na podporu nových platebních technologií bude opět probíhat.

Mimochodem, na letáku podporujícím tuto akci je obrázek polské čerpací stanice a snímače bezkontaktních karet používaného na polském trhu. Třeba OBI chystá rozšíření sortimentu, kdo ví.

15% sleva za platbu mobilem nebo bezkontaktními kartami PayPass
Autor: OBI Česká republika

15 % sleva za platbu mobilem nebo bezkontaktními kartami PayPass

124 Kč na nákup sportovních potřeb

V Polsku běží do 30. 6. 2013 akce ve všech prodejnách Intersport. Za každý nákup placený mobilem nebo bezkontaktně nad 50 zlotých (cca 310 Kč) dostanete slevovou poukázku na 20 zlotých (cca 124 Kč), kterou můžete uplatnit při dalším nákupu.

Za nákup nad 50 PLN dostanete poukázku na dalších 20 PLN
Autor: INTERSPORT Polska

Za nákup nad 50 PLN dostanete poukázku na dalších 20 PLN

Visa: Krkolomné slevy na všechno

Zatímco předchozí slevové nabídky osloví hlavně držitele karet MasterCard a Maestro, v Polsku společnost Visa Europe rozjela velkou akci na podporu utrácení kartami Visa. Využít ji mohou i občané České republiky, pokud chodí do Polska nakupovat a mají polskou SIM. Nejprve je potřeba nakoupit v obchodním řetězci Carrefour a za nákup zaplatit (jakoukoli) kartou Visa. Na účtence dostanete promo kód, ten pošlete SMS a obdržíte číslo transakce a nabídku od partnera nabízejícího slevy. Partnerů je celkem 20 a slevy jdou do desítek procent. Podle toho, v jakém časovém pásmu zašlete SMS, obdržíte kód na uplatnění slevy u jednoho, nebo druhého partnera. Tato motivační akce tak hraničí spíše s hrou a tu nejspíše nebude mít čas hrát každý.

Motivační akce pro placení kartami Visa
Autor: Visa Europe

Motivační akce pro placení kartami Visa

Mobito: hračky, vína, SMSky a auto na den

Mobilní peněženka Mobito podporuje své používání šesti probíhajícími akcemi.

Při platbě Mobitem máte 20 % slevu na představení Divadla Na zábradlí. Při nákupu nad 300 Kč v prodejnách hračkářství Wiki dostanete dárek – roztomilé smraďochy. Pro tři pražské pobočky Vinotéky Spiritus Vinus platí 20 % sleva na vína Serie Aist-Chardonnay (bílé, suché), Saperavi (červené, suché) nebo Lidie (růžové, polosuché) .

skoleni_15_4

Milovníci muzikálů mají 10 % slevu na muzikál ZORRO, pokud k nákupu použijí web TICKETPORTAL.cz. Za dobití kreditu Vodafone v minimální hodnotě 200 Kč máte 7 dnů neomezeného SMSkování do sítě Vodafone.

Pokud Mobitem zaplatíte libovolný autodárek na webu autojakodarek nad 2990 Kč, můžete si bezplatně půjčit vozidlo Smart na celý den. Vy nadělte svým blízkým, my nadělíme vám.

Přesvědčí vás k použití platební karty nebo mobilu slevová akce?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).