Hlavní navigace

Výkonným ředitelem ČAP se stane Jan Matoušek

28. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prezidium České asociace pojišťoven (ČAP) jmenovalo na základě výběrového řízení novým výkonným ředitelem Jana Matouška. Ten přichází z České bankovní asociace.

Pojišťovny a jejich produkty jsou důležitou a dlouhodobou součástí života každého občana, živnostníka i firmy. Těším se na to, že Česká asociace pojišťoven bude pod mým vedením dále posilovat svoji roli jako aktivní a transparentní partner vlády v legislativním procesu, napomáhat kultivaci trhu vedením spotřebitelského dialogu, akcentem na vzdělávání a samoregulaci a bude otevřena spolupráci s partnery na finančním trhu a podnikatelskými organizacemi, uvedl v tiskové zprávě Jan Matoušek.

V Janu Matouškovi získává pojišťovnictví respektovaného odborníka, který má za sebou kariéru například v bankovnictví, ale i v diplomacii a státní správě. Jeho zkušenosti se neomezují jen na oblast finančních služeb, ale dlouhodobě se zabývá rovněž vzděláváním a finanční gramotností, což jsou velmi aktuální témata současnosti. Chtěl bych mu popřát v pozici výkonného ředitele ČAP mnoho úspěchů a věřím, že se nám společně podaří pracovat ve prospěch českého pojistného trhu a jeho klientů, konstatoval prezident ČAP Martin Diviš.

Matoušek se nové funkce ujme 10. srpna 2015.

Jan Matoušek vystudoval Masarykovu univerzitu v Brně. Působil jako vrchní ředitel kabinetu ministra průmyslu a obchodu, generální sekretář Italsko-české obchodní a průmyslové komory a jako rada Velvyslanectví České republiky v Římě pověřený vedením obchodního úseku.

skoleni_15_4

Od roku 2008 zastával funkci náměstka výkonného ředitele v České bankovní asociaci.

Věnuje se také problematice podpory výchovy a vzdělání z pozice předsedy správní rady Nadačního fondu ČBA pro podporu vzdělání.

Jan Matoušek, výkonný ředitel České asociace pojišťoven
Autor: Česká asociace pojišťoven

Jan Matoušek, výkonný ředitel České asociace pojišťoven

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).