Hlavní navigace

Prázdniny v bankách

1. 8. 2003
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Prázdniny jsou nejen příležitostí k vyčerpání dovolených, ale také k rozličným prázdninovým nabídkám. Přestože čas letních prázdnin se sklání do druhé poloviny, nabídky bank jsou stále aktuální a především lákavé. Proč jich tedy nevyužít?

Příležitosti chytit klienty na prázdninový lep se zdaleka nechopily všechny banky. Řada z nich vidí léto jako poklidný čas, kdy nedochází k větším změnám, vhodný k rekreaci jak klientů, tak zaměstnanců.

Přesto jsou banky, které využívají všeho, co se dá. A klient, který netráví dovolenou v Thajsku či jiné exotické zemi, má příležitost ušetřit.

Česká spořitelna

Česká spořitelna poskytuje v rámci speciální prázdninové nabídky v období od 1. 6. do 30. 9. 2003 nákup valut bez poplatku.

Klienti ČS mohou zakoupit tyto měny:

  • australský dolar (AUD)
  • britská libra (GBP)
  • dánská koruna (DKK)
  • euro
  • japonský jen (JPY)
  • kanadský dolar (CAD)
  • norská koruna (NOK)
  • novozélandský dolar (NZD)
  • slovenská koruna (SKK)
  • švédská koruna (SEK)
  • švýcarský frank (CHF)
  • americký dolar (USD)
  • chorvatská kuna (HRK)
  • maďarský forint (HUF)
  • polský zlotý (PLN)

Kurzy valut a deviz naleznete ve Směnárně.

Dalším prázdninovým zvýhodněním České spořitelny je účelový spotřebitelský úvěr určený na úhradu dovolené. Úvěr lze začít splácet až za 4 měsíce po jeho poskytnutí a při splnění podmínek bonity lze získat až 100 tisíc Kč bez zajištění. Úroková sazba 8,9 % je garantovaná (nikoli minimální) a neměnná po celou dobu splatnosti úvěru, přičemž úvěr lze kdykoli doplatit či složit mimořádnou splátku.

Dovolenou je možné uhradit i jinou formou spotřebitelského úvěru, a to přes tzv. Sporoservis. Klient má možnost sjednat si přímo u vybraných obchodníků – cestovních kanceláří (Čedok, Firo Tour, Globtour, Relax Tour, Vítkovice Tours, Snail Travel), s nimiž Česká spořitelna spolupracuje, rychlý úvěr a současně tímto úvěrem dovolenou financovat.

U úvěru otevřeném prostřednictvím Sporoservisu klient neplatí žádný poplatek za posouzení a vyhodnocení žádosti o úvěr ani za vedení úvěrového účtu.

Pokud jste klienty České spořitelny a máte zřízenou službu Servis 24, pak také jistě oceníte možnost uzavřít cestovní pojištění Kolumbus po Internetu. Navíc, pokud tak na webovské adrese www.pojistovnacs.cz učiníte, dostanete 20% slevu a pojištění nabývá platnosti hned následující pracovní den.

eBanka

eBanka pro své klienty na léto připravila slevu u pojistných smluv o cestovním pojištění uzavřených v období od 18. 6. 2003 do 30. 9. 2003 (sjednání i počátek pojištění musí spadat do tohoto intervalu). Majitelům a ostatním disponentům Osobních účtů v eBance je v tomto období poskytována sleva ve výši 20 % z celkového pojistného.

I nadále máte možnost jako klienti eBanky využívat nový úvěrový produkt, který banka zavedla v dubnu tohoto roku. Jedná se o Povolený Debet s úrokovou sazbou 13 % p.a.

Stejně jako Česká spořitelna i eBanka se snaží své klienty poslat na dovolenou prostřednictvím úvěru. Zaplatit za svou dovolenou tak můžete pomocí účelového Spotřebního úvěru, jehož úroková sazba je do 8,8 % p. a.

Komerční banka

Komerční banka připravila v období od 1. 7. 2003 do 1. 10. 2003 pro majitele studentského konta Gaudeamus soutěž o lístky do kina. Do soutěže bude automaticky zařazen každý majitel konta Gaudeamus, který použije svoji mezinárodní elektronickou platební Styl kartu Maestro Gaudeamus měsíčně alespoň pětkrát k platbě v hodnotě minimálně 200 Kč v ČR nebo v zahraničí. Započítává se i dobíjení mobilního telefonu přes bankomaty KB. Každý, kdo splní podmínky soutěže, obdrží jednu poukázku ke vstupu do kina.

Volksbank

Volksbank přichystala pro své klienty akci „10 minut = 100 Kč“. Nejedná se o produkt banky, ale spíše o zvýšení kvality přístupu k zákazníkům. Každý, kdo bude v bance čekat déle než 10 minut na kontakt ze strany pracovníka banky, obdrží na svůj účet 100 Kč. Banka tvrdí, že moderní vybavení a nejnovější technologie jí dovolují zaručit takto rychlost obsluhy svých klientů.

dan_z_prijmu

Dále v souvislosti s touto akcí byla pro návštevníky webových stránek http://10minut.volksbank.cz/ připravena soutěž „Volksbank Racing“. Číslo 10 symbolizuje nejen rychlost obsluhy na pobočkách Volksbank, ale také 10. výročí přítomnosti banky na českém trhu, které Volksbank letos oslavuje. Soutěž probíhá od 10. 7. 2003 do 10. 10. 2003.

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank nabízí ve spolupráci se společností Eurotel v případě zřízení služby GSM bankovnictví – Mobilkonto do konce července bezplatnou výměnu starší tarifní i předplacené SIM karty za novou SIM kartu SMART. Zákazník tak ušetří 400 Kč a získá lepší funkcionalitu GSM bankovnictví.

"Nakupujete" v bankách v akcích?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).