Hlavní navigace

Budeme místo karet platit mobilem?

25. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Je řada způsobů, jak zaplatit účty. Dnes to jde i mobilem. Nahradí tak karty nebo hotovost? A jaké novinky a trendy nás čekají v oblasti mobilního placení?

Toto je reklamní sdělení.

Rychlý vývoj nových technologií přináší stále nové způsoby placení. Platit v obchodě bezkontaktně či z pohodlí domova pomocí internetového bankovnictví je dnes pro většinu lidí samozřejmostí. Co vše nám ještě dovolí technologický pokrok?

Mobilní telefon dnes už neslouží jen ke komunikaci, stále častěji nahrazuje počítač. Mobilem dokážeme zaplatit i přijmout peníze, a tak jej využíváme už i jako nástroj pro finanční operace. Svěřujeme mu své finance i osobní údaje a věříme, že jsou zabezpečené. Je tomu opravdu tak? Odpověď nejenom na tuto otázku budeme hledat 18. března 2015 na odborné konferenci Trendy v mobilním placení pořádané naším serverem.

Na konferenci vystoupí řada odborníků, kteří budou hovořit o současné situaci na trhu v mobilním placení. Ukážou zajímavé statistiky a čísla, podělí se o své zkušenosti a zaměří se hlavně na novinky a inovace, které se objevily v placení pomocí mobilních telefonů.

Koho na konferenci můžete vidět?

Zástupce společnosti Visa, David Brendl, představí mobilní peněženky, statistiky z jejich používání a hlavně se zaměří na praktické zkušenosti. Hana Friedlaenderová z Mediaresearch vám na základě výsledků provedeného průzkumu ukáže, jaké jsou trendy v používání mobilních zařízení u spotřebitelů. Na to, jestli lze přijímat platební karty v mobilu a jaké jsou trendy v akceptaci karet pomocí mobilních zařízení, vám odpoví Petr Staněk z mPOS Solutions a Jozef Puczok z O2 ČR.

Velkým otazníkem jsou platební karty a placení pomocí mobilních telefonů v osobní dopravě. Tomuto tématu se budou věnovat zástupci firem Liftago, Uber, ARRIVA TRANSPORT ČR a Telmax.

skoleni_15_4

Konference je určena především pro odbornou veřejnost. Příležitost pro setkání a diskuzi na uvedená témata budou mít především zástupci bank, mobilních operátorů, dopravců, provozovatelé mobilních peněženek, obchodníci akceptující karty i vydavatelé karet.

Celou konferencí vás provede Dalibor Z. Chvátal, šéfredaktor serveru Měšec.cz.
Konference se koná 18. března v Praze. Další informace i registrační formulář najdete zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).