Hlavní navigace

Prezident vetoval zákon o neziskových nemocnicích

5. 5. 2006

Sdílet

Prezident Václav Klaus vetoval zákon, podle něhož by měla v ČR vzniknout síť neziskových nemocnic. Zdravotnictví podle prezidenta potřebuje zásadní reformu, což však tato norma nepřináší. Zákon se nyní vrací do sněmovny, kde pro jeho schválení bude potřeba nejméně 101 hlasů.

Ministra zdravotnictví David Rath ani premiéra Jiřího Paroubka prezidentovo rozhodnutí nepřekvapilo. Norma má podle nich šanci znovu ve sněmovně uspět.

Zdroj: ceskenoviny.cz

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2006 9:29

    M.R. (neregistrovaný)
    Pan prezident, ač by měl být nestranný, jasně nadržuje pravicové politice. Pokud tady nechce neziskovky a vše chce jen na zisk, dočkáme se zkázy. Zdraví nelze přepočítávat jen na peníze... Již nyní někteří privátní lékaři určité výkony nechtějí dělat a raději vás pošlou kamsi (zatím člověk ještě může do státního špitálu). Ale kdyby po volbách vyhrála ODS a zrušila vše neziskové, dočkali bychom se toho, že v každé okresní nemocnici by vám rádi udělali operaci srdce, ale se zlomenou rukou byste museli jet do Prahy = zjednodušeně řečeno.
  • 9. 5. 2006 10:32

    Radek (neregistrovaný)
    Ach, kolik lidí se tak ukrutně mýlí! :-)
    Copak všichni v obchodech prodávají jenom luxusní zboží, na kterém je největší marže? Ne. A proč by tedy nemocnice, chtějící hospodařit se ziskem, měly chtít dělat jen drahé (rozumějte s vysokými maržemi) zákroky? Kolik je v Česku kardiochirurgů? Moc ne. Ona to není žádná sranda. A běžná okresní nemocnice se může lépe uživit právě na těch zlomeninách.

    Byli jste někdy např. v Neratovicích v nemocnici? To je jedna báseň. Ošetření i přístup lepší skoro nikde nenajdete. A resultat dr.Ratha? Zavřít! Je totiž soukromá.
  • 10. 5. 2006 13:24

    M.R. (neregistrovaný)
    Do Neratovic bohužel nejezdím, ale praxi s výběrem úkonů u soukromých subjektů v rodině máme. Nechtějí nám předepsat ani léky, musíme do FN. A to nejsme u pojišť. Min. vnitra ani u VZP. Soused dokonce byl 3 x v nemocnici s. r. o., za kterou se bije hejtman, aby nebyla zrušena. Na zlomeniny by možná stačila. Soused měl bohužel rakovinu žaludku a tu mu tam neobjevili. Až na počtvrté v krajské (zatím ne a. s.) mu ji diagnostikovali. Bohužel se již odtud nevrátil...

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Absolventka Fakulty národohospodářské VŠE v Praze, obor hospodářská politika.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).