Hlavní navigace

Čtenáři Měšce očekávají pokles příjmů

2. 3. 2006

Sdílet

Reálný pokles příjmů v letošním roce očekává 55 % čtenářů Měšce, kteří odpověděli na anketní otázku připojenou k článku „Rok 2006: Co nás čeká a nemine“. Reálné setrvání příjmů očekává 19 % a zvýšení příjmů 17 % hlasujících. Svůj hlas do ankety můžete přidat i vy.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2006 9:35

    ODS (neregistrovaný)
    Pokud s velkou pompou nám zaměstanavetel přidá 500 měsíčně v hrubém, v čistém je to ještě méně a životní náklady stoupnou o tisícpětset měsíčně, nevím, jak státní analytici a statistici z toho vypočítají téměř nulovou inflaci. Zdražuje se o desítky procent, ale co se zlevňuje? Kromě drůbeže s ptačí chřipkou dovezenou k nám ze Západu asi nic!
  • 3. 3. 2006 11:34

    jezevec (neregistrovaný)
    Mzda za práci, milý příteli - nemá žádnou souvislost s inflací ani zdražováním, tím méně s ODS.
    Mzda je odměnou zaměstnavatele za pracovní výkon. Jediný způsob, jak zvýšit nárůst mzdy nad inflaci - je poskytnout zaměstnavateli přínos a výkon větší, než tyto ostatní faktory. A nebo se stát sám (sebe) zaměstnavatelem.
  • 3. 3. 2006 11:59

    vyzvědač. (neregistrovaný)
    mzda za práci samozřejmě souvislost s inflací a zdražováním MÁ. A tím i s ODS. Jak jinak si vysvětlíte, že lidi dřou jak mezci, mají za to prd a páni podnikatelé mají všemožné výhody a ještě jim je to málo. Podnikatelé jsou sobci. Vozí si prdel v Mercedesu, celá rodina si vše soukromé dává do podnikání a zaměstnanci nekoupí pořádnou židli ani konvici, aby si mohl v rámci 12hodinové nepřetržité směny uvařit k obědu aspoň polívku z pytlíku, protože nemůže zavřít krám, je tam sám.
    Podnikatelé vyžadují pro sebe výhody komunismu, po lidech ale chtějí, aby dřeli jak za kapitalismu, ale v tom z 20. let, co ho již ani na západě neuznávají.
  • 3. 3. 2006 12:48

    Petr (neregistrovaný)
    Kdo vás zaměstnává? Pokud nejste ve státním sektoru, pak je to podnikatel. V takovém případě mu můžete být spíš vděčný, že vás zaměstná než nadávat na to, že za to má i odměnu, kterou si svým úsilím zasloužil. Pokud jste ve státním sektoru, pak můžete být opět vděčný podnikatelům. Ještě jsem neviděl, že by např. daňový úřad něco vytvořil a někde přidal hodnotu. A ty peníze, které v takovém případě berete, pocházejí opět od soukromých podnikatelů. Tím nechci říkat, že některé služby státu nejsou důležité - např. školství, zdravotnictví, údržba silnic, justice, policie... i když i u některých vyjmenovaných by více slušel soukromý sektor a stát dělá jen bordel. Ostatně, přesvědčte se sami, kdo ovládá zdravotnictví :-). Nebo spíš :.-( Rath utíká před nepříjemnými otázkami
  • 6. 3. 2006 8:26

    zvěd (neregistrovaný)
    Už jste někdy viděl, aby soukromí podnikatelé platili daně? Měl byste se asi občas ukázat na finančním úřadě. Dávat si do nákladů věci osobní spotřeby může jen podnikatel, zaměstananec, ať dělá u soukromníka nebo ve státním, NIKOLIV!!!
    Oblasti, které tu uvádíte jako státní, se potýkají s neustálým nedostatkem financí. Je to dle vás v pořádku? Už jste viděl, aby v civilizovaných zemích, když chtějí např. potáhnout silnici novým asfaltem, aby museli prodávat nějaký podnik, který po prodeji u nás začne zázračně vydělávat díky několikanásobnému zdražení čehokoliv (banky, ČEZ, plynárny, vodohospodářství atd.)? Tam už nemají takřka co, když je všechno v soukromém vlastnictví, přesto tam nemají silnice tak rozbité jako u nás. Soudy tam asi také netrvají tak dlouho, protože mají zcela jistě kvalitnější zákony a úměrně více aparátu vzhledem k počtu kauz. Tak bychom mohli pokračovat... Ale obchody tam mají o víkendu většinou zavřeno, u tohoto máme navrch...
    Některé odvětví nelze neustále přepočívat na peníze - např. zdravotnictví. Přál bych vám, abyste zažil ve svém okolí někoho nemocného, který může být léčen, ale musí se každé pololetí handrkovat s doktory (kteří jsou mimochodem vzděláni z medicíny, nikoliv z ekonomie, a ti se na úkor léčby a dalšího vzdělávání musí pouštět do konfliktů s pojišťovnami a ministerstvem zdravotnictví), jestli vás mají léčit, aby se vám zdravotní stav zlepšil či aspoň udržel nebo zda dodržovat nějaké nesmyslné limity na cokoliv. Zda mají pacošům místo po vpichu zalepit náplastí (a zamezit pak případné zakrvácení oděvu) či mu jen dát buničinu, aby si ji tam přidržel. Ušetří-li totiž náplast u tisíce pacošů, bude moci jeden pacient dostat drahé léky, které jsou pro pacienta nenahraditelné a které by si jinak musel platit ze svého nebo na které by zkrátka neměl a o to dřív by exnul.
    Nedávno jedna známá rodina, uznávající pouze ODS, zavrhující vše z minulosti dobré, zastánce platby čehokoliv ve zdravotnictví, měla 15tiletého syna, kterému se náhle přitížilo. Dětská lékařka (asi shodou náhod taky ODSesesačka): to nic není, paralen nebo acylpyrin to spraví. Když se stav nezlepšoval, ale zhoršoval a dětská lékařka již v poledne neordinuje, na dospělácké pohotovosti (dětskou nemáme) mu taky nepomohli. Když se svěřili známému zubaři, ten začal konat. Jelikož jim nikdo nebyl schopen zařídit sanitku pro převoz do krajské nemocnice, musel i to ten zubař. Nikdo nevěděl, zda i zubař má kompetence k takovýmto úkonům. V krajské nemocnici už aspoň diagnostikovali podezření na něco hnusného a vrtulníkem šupačil ještě ten den do Prahy 5 - Motol. Dnes je po transplantaci kostní dřeně za milion a podnikatelé (mimochodem před zákrokem se chlubícími, co by státu měli platit nějaké daně, když od státu nic nepotřebují, tudíž si vše možné dávají do nákladů) najednou překabátili - přece si nemocní nebudou platit ... To musí každého potkat taková nemilá věc, aby změnil názor na finance ve zdravotnictví?
    Obdobné případy by se našly v soudnictví, v bezpečnosti, ve školství atd. ... Všude ten nedostatek financí ucítí někdo, kdo daně poctivě platí a kdo nemůže ovlivnit nákup stíhaček, stěhování pražského magistrátu nebo jiné tunely dnes již sejšeslkých občanů ..., zkrátka ten občan dole, co za nic nemůže ...

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šefredaktor odbormných komutních webů Poradci-sobě.cz a Realiťáci-sobě.cz. Šéf obsahu EMA data.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).